Ny seier til Grøndal/Fuglerud

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud tok en ny totalseier da de på lørdag vant Lygnasprinten på Hadeland med sin Ford Fiesta R5.

Det var hele 83 biler til start i rally Lygnasprinten på Hadeland på lørdag. Anders og kartleser Marius Fuglerud stilte som vanlig opp i teamets Ford Fiesta R5 MK2 . Det var gode forhold med god issåle og brøytekanter. NMK Hadeland hadde gjort en god jobb. Det ble kjørt 6 fartsetapper. De siste i mørket

Største utfordrer var Trond Sveinsvoll i sin Citroën C3 R5 som ligger på plassen bak Anders etter første NM runden Sigdalsrally, men også Roger Rustand som kjører maken bil som Anders Ford Fiesta R5 MK2 har vist god fremgang i vinter. I tillegg kom det flere svensker i R5 biler som skal kjøre VM runden Rally Sweden.

Anders og Marius tok ledelsen alt fra første etappe og som ventet med Trond Sveinsvoll på andreplass. Grøndal/Fuglerud vant alle fartsprøvene og tok en klar seier.

Det var et gledelig gjensyn med MArius Aasen i Lygnasprinten. Sammen med kona Marlene Engan Aasen kjørte han inn til 4.plass i en Subaru Impreza.

Ola Nore Jr leverte igjen en solid innsats i sin Opel Adam R2 og ble best av førerne med tohjulsdrevne biler sammen med Veronica Engan. De endte på en 7. plass totalt. Nærmest kom veteranen Trond Lyseng som satt bak rattet i en Ford Fiesta R2 og hadde Kjell Pettersen i kartleserstolen.

Best av nasjonal-førerne med tohjulsdrift ble Olav Fredriksen/Ole Thomas Westby i Volvo 240. De endte på 9. plass totalt.

Topp 5 totalt

1. Anders Grøndal, Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline
2. Trond Sveinsvoll, Citroën C3 R5 + 1.16.1
3. Roger Rustand, Ford Fiesta R5 MK2 + 1.28.2
4. Marius Aasen, Subaru Impreza Sti + 1.45.9
5. Amund Skoglund. Mitsubishi Lancer EVO V11 + 2.04.2

Komplette resultater: http://www.rally-hadeland.no/resultater2/17