Ole Christian Veiby tok WRC-poeng

Med 10. plass sammenlagt i Rally Spania, tok Ole Christian Veiby sitt første WRC-poeng.

 

21-åringen fra Kongsvinger gjennomført en meget solid VM-runde i Spania. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen var han tredje raskeste RC2-bil, klassen under de grommeste WRC-bilene. Tiden holdt til en 10. plass totalt, noe som gir de norske guttene ett VM-poeng.

– Det er kult å ta mitt første WRC-poeng, sier Ole, som for øvrig ble nummer 12 totalt da han tidligere i år vant WRC2-klassen i Polen.

Spesielt på fredagens grusetapper imponerte rallytalentet. Unggutten har mye erfaring på dette underlaget, og viste nok en gang at han har utviklet seg mye denne sesongen.

– Jeg synes vi kjørte ganske solid og leverte noen gode tider, sier Ole.

Han tok kvelden på andreplass blant RC2-bilene.

– Det er første gangen jeg fullfører fredagen i Spania. Det er noen utfordrende grusetapper hvor det blir ganske tøffe forhold på andre gjennomkjøring. Derfor er jeg veldig fornøyd med å fullføre og samtidig være nummer to, sier Ole.

Dermed hadde han lagt et godt grunnlag før avslutningen på løpet med to dager på asfalt.

– Jeg har ikke samme erfaring med asfalt, men trives veldig godt med asfalt under dekkene. Jeg synes vi hadde en fin progresjon gjennom de to siste dagene, og er fornøyd med å klare målet om en plass på pallen i min klasse. Jeg er svært fornøyd med at jeg tok store steg på asfalt, og gjennomføringen lørdag og søndag gir meg ekstra selvtillit, sier Ole, som skal kjøre om fabrikkpoeng for Skoda Motorsport i neste VM-runde i Wales siste helga i oktober.

– Det blir helt klart en morsom utfordring. Wales er et løp jeg kjenner godt. I og med at det er et grusløp, så har jeg stor tro på at vi skal bite godt fra oss også der, sier Ole, som var drøyt 40 sekunder bak finnen Teemu Sunninen, som var raskeste RC2-bil. Opp til tsjekkeren Jan Kopecky, som ble nummer to, skilte det kun 10 sekunder.