Ingen optimal helg for Dennis Olsen

Dennis Olsen kjørte inn til en tredje- og femteplass i helgens to løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring.

Sachsenring var et nytt bekjentskap for Dennis Olsen, som ledet Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt foran helgens to løp. Med tanke på at flere av konkurrentene hadde langt bedre kjennskap til banen var 21-åringen greit fornøyd med en sjette- og tredjespor i de to løpene.

Sachsenring er en bane som først og fremst er bygget for motorsykkelracing med sveipende og raske svinger, og dermed er det også ekstremt vanskelig å kjøre forbi på banen. En ødelagt støtdemper gjorde også at løpet ikke ble lett for Olsen, men han kjørte inn til en femteplass i løpet som ble vunnet av Michael Ammermüller foran Dennis sin erkerival i den tyske cupen, Nick Yelloly.

I søndagens løp startet Team Norway-føreren fra tredje startposisjon, men hadde en dårlig start og kom ut på femteplass. Til slutt kom han seg i mål på en fjerdeplass, men etter målgang ble Michael Ammermüller disket på grunn av tekniske uregelmessigheter. Dermed ble Dennis nummer tre, mens erkerival Nick Yelloly fikk seieren.

-Jeg er ikke fornøyd med kjøringen i helgen. Jeg hadde en dårlig start, men samtidig unngikk jeg problemer og plukket greit med poeng. Det var egentlig det viktigste, og det gjelder å ta med seg poeng også fra en helg som ikke var helt optimal, sier Dennis Olsen som kjører for KNA Varna.

Dennis Olsen leder nå med 13 poeng på Yelloly foran de to siste løpene som går på Hockenheim 14. og 15. oktober. Forskjellen på en første- og andreplass er fem poeng, så Olsen har favorittstempelet foran finaleløpene.

-Hockenheim er en bane jeg kjenner godt, så jeg er optimist foran finaleløpene. Nå skal jeg hjem til Norge og forberede meg så godt som overhode mulig før finaleløpene både i det tyske mesterskapet og Porsche Supercup.