Østberg og Nore i Barum Rally

Etter å ha stått over forrige EM-runde i Italia, er Mads Østberg tilbake i rally-EM denne helgen i Tsjekkia. Det samme er lederen av junior-EM, Ola Nore Jr.

Det er det tradisjonsrike løpet Barum Rally i Tsjekkia som er helgens EM-runde, årets nest siste. Igjen er det asfalt som er underlaget og det skal kjøres 13 fartsetapper. Det er shake down og kvalifisering på fredag formiddag og en etappe kjøres fredag kveld. På lørdag er det seks etapper og det samme søndag.

Ola Nore Jr har med Rune Eilertsen i kartleserstolen i sin Renault Clio Rally4. I junior-EM leder Ola med 94 poeng. Nevnte Norbert Maior fra Bulgaria i Peugeot 208, er på andreplass med 87. På en tredjeplass følger vinneren av forrige runde i Italia, Roberto Daprà med 81 poeng.
I EM for Rally4 er det Daprà som leder mesterskapet med 109 poeng, mens Ola Nore Jr har 94. Maior har 87 poeng.

Ola Nore seen at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023  // @World / Red Bull Content Pool

I EM for Rally2 er det Hayden Paddon som leder med sin Hyundai. Paddon har 163 poeng. Martin Sesks fra Latvia, som brøt forrige runde, har andreplassen med 108 poeng. Mads Østberg deltok ikke i Rally Roma, men ligger på en tredjeplass med 81 poeng. Østberg har svenske Patrik Barth med son kartleser i sin Citroën C3 Rally2.

Les også: