Parc Fermé inngår spennende samarbeid med TV 2

TV-kanalen ønsker å styrke sin dekning av Rally-VM og annen bilsport ved å jobbe tett med Norges ledende nisjekanal for dette feltet.

 

TV 2 går inn i sin fjerde sesong på rad med TV-rettighetene for Rally-VM, også kjent som WRC. Og i et år hvor nordmannen Andreas Mikkelsen er en av de reelle kandidatene til å ta VM-gullet, noe ingen annen nordmann har gjort siden Petter Solberg i 2003, så ønsker TV 2 nå å styrke sin satsing på innhold av både WRC og annen bilsport av norsk og internasjonal relevans.

 

Til det har de gått inn for et tett samarbeid med nettstedet Parc Fermé.

 

– Parc Fermé har i løpet av sitt første år etablert seg som er seriøs formidler av motorsport-innhold, herunder WRC-journalistikk, der TV 2 er norsk rettighetshaver også i 2018. Med bakgrunn i TV 2s omorganisering og innstrammede ressurser, er det naturlig å se på eksterne innholdsleverandører, sier prosjektleder i TV 2 Sportskanalen, Ole Morten Myrmel.

 

Nettstedet Parc Fermé går inn i sin andre sesong, for å bruke sportsterminologien, etter oppstarten 3. januar 2017. Fra å være en hobbydrevet nettside uten stor forpliktelse og seriøs journalistisk satsing, har plattformen vokst seg til å være den ledende nyhetsformidleren i Norge av norsk og internasjonal bilsport.

 

– Sterk motorsportkompetanse og et omfattende nettverk gjør Parc Fermé til en spennende aktør på motorsport-feltet. Vi er derfor glade for å kommet til enighet med Parc Fermé om et innholdssamarbeid, sier Myrmel.

 

Journalist og grunnlegger er Simen Næss Hagen. 26-åringen er opprinnelig fra Kongsvinger og er bosatt og har kontorplass i Drammen. Han har jobbet som frilansjournalist siden midten på 2000-tallet og gikk en treårig journalist-utdannelse i Bodø og Oslo fra 2010 til 2013. I tillegg har han erfaring som kartleser i rally på hobbybasis.

 

Han er stolt og svært glad for at TV 2 ønsker å samarbeide tettere med Parc Fermé om innholdet som produseres.

 

– En slik avtale er først og fremst en stor anerkjennelse for at det er blitt gjort en riktig jobb med denne nettsiden. Samtidig har Parc Fermé også bevist at det er et behov for seriøs og variert journalistikk innenfor bilsporten. I konkurranse med store idretter innenfor ballsport og vinteridrett har «menigheten» i norsk bilsport følt at dette dekningsfeltet kan drukne i de største kjendisene og idrettene. Derfor jeg er også veldig positiv til at TV 2 ønsker å ta bilsporten på alvor ved å samarbeide med oss, sier Næss Hagen.

 

I tillegg til et redaksjonelt samarbeid fra Parc Fermés nettsider, inngår TV 2 også en personlig avtale med grunnlegger Næss Hagen om kommentering av WRC-sendingene på TV 2 Sportskanalen. Han kommer dermed til å kommentere de aller fleste VM-rundene på TV denne sesongen, med unntak av løpene han selv er til stede på som journalist.

 

– Å kunne kommentere et mesterskap jeg har fulgt i mer enn 20 år, altså siden jeg så vidt kunne gå og prate, det er en stor mulighet for meg også som bilsportinteressert, sier Næss Hagen, som fikk sin ilddåp som kommentator for Viasat i 2017.

 

– Jeg hadde et veldig godt samarbeid med Viasat, både i oppbyggingen av Parc Fermé og også redaksjonelt i form av Formel 1-studio og kommentering av Formel 1-sendinger. Så jeg må også rette en stor takk til dem for et godt og lærerikt samarbeid. Nå ser jeg frem til å ta fatt på nye og spennende utfordringer sammen med TV 2, både som journalist og ikke minst i kommentatorboksen, sier han.

 

Fakta

Parc Fermé – www.parcferme.no

  • Etablert 3. januar 2017
  • Norsk nettsted med fokus på norsk og internasjonal bilsport
  • Cirka 150.000 unike brukere i 2017
  • Grunnlagt og utviklet av Simen Næss Hagen (26) fra Kongsvinger, med mer enn 10 års erfaring som journalist og med stor interesse og lidenskap for bil- og motorsport.
  • Uttrykket «Parc Fermé» er fransk og betyr «lukket parkering». Parc Fermé finnes i alle typer bilsportgrener, og er stedet hvor deltakerbilene parkeres etter målgang for teknisk etterkontroll