Petter sikter på rekordraskt comeback

Mindre enn fem dager etter operasjon av kragebeinsbrudd, satser Petter Solberg på å ta plass bak rattet igjen og kjøre for individuell VM-medalje i rallycross.

 

Nordmannen var involvert i en ulykke under forrige VM-runde i latviske Riga, der det ble konstatert brukket venstre kragebein og brist i to ribben. Solberg skal etter planen opereres i Göteborg mandag (i dag). Intensjonen er likevel å kjøre VM-runden i tyske Buxtehude til helgen.

 

Østfoldingen innehar i øyeblikket sølvplassen i rallycross-VM, men bakfra jages Solberg av Mattias Ekström (5 poeng) og Sebastien Loeb (15 poeng) i kampen om plassene på seierspallen sammenlagt.

 

Petter Solberg har fått endret sin påmelding slik at han kjører utenfor teamkonkurransen i Tyskland. Nykronet verdensmester Johan Kristoffersson får med seg Dieter Depping, som fra før var påmeldt til løpet for PSRX Volkswagen Sweden-teamet. Svensken og tyskeren skal sammen sanke poeng til teammesterskapet i helgens VM-runde på legendariske Estering.

 

– Avgjørelsen om å flytte Dieter opp til å bli annenfører i teamet, handler først og fremst om å forsikre oss om at vi følger FIA-reglementet. Denne løsningen var etter Petters eget ønske. Han skal forsøke å kjøre selv i Tyskland, men akkurat nå fins ingen garantier for at det vil skje, sier teamsjef Pernilla Solberg.

 

Dieter Depping har tidligere konkurrert for Volkswagen i rally, ørkenrally og baneracing, og han har vært testfører for Volkswagen Motorsports rallyprogram. PSRX Volkswagen Sweden avgjorde teamgullet i rallycross-VM til egen fordel allerede forrige runde i Latvia.

 

– Heldigvis har jeg full støtte fra Petter og Johan, som har delt sin erfaring innenfor rallycross og gitt meg svært nyttige tips om løpsstrategi og startprosedyren. En stor takk rettes til Petter Solberg og hele hans team, som tar meg og min Polo inn under deres vinger til dette løpet. Mine egne sportslige forventninger er ydmyke, men forhåpentligvis kan jeg overraske positivt, sier 51-årige Depping.

 

FIA World RX of Germany er sesongens nest siste løp i rallycross-VM. Avslutningen finner sted i Sør-Afrika midt i november