Pressemelding: Årsbeste av TF Performance

Det norske racingteamet TF Performance kjører denne sesongen Renault Clio Cup. I mesterskapet som anerkjennes som verdens største merkecup kjører alle med helt like biler, noe som byr opp til svært tett racing

Etter lærerike løpshelger på Hockenheim og Spa-Francorchamps var det sist helg duket for løp på den franske banen Magny-Cours, og der leverte TF Performance sesongens beste resultat.

Fremgang

For Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen ble det en solid helg. I det første løpet ble han nummer 14 etter å ha startet som nummer 19, og blant førerne som konkurrerer i det sentral-europeiske mesterskapet ble han nummer fire.

I det andre løpet ble Knudsen nummer 12 fra sin 16. startposisjon. Denne gangen holdt det til sjetteplass i klassen.

– Vi er fornøyd med helga, det var veldig stor progresjon fra tidligere med årsbeste på tidkjøring og i begge løpene Bilen føltes veldig god ut å kjøre, og jeg begynner å forstå hvordan jeg skal få mest ut av bilen, forteller Knut Erik Knudsen.

Gode opphentinger

For Knudsens teamkamerat Felix Heiberg ble helgen preget av krevende kvalifiseringer, men i løpene klatret Aurskog-gutten oppover på resultatlistene.

I løp 1 kjørte han seg opp seks plasser til 18. plass, og i det andre løpet klatret han 10 plasser opp til 22. plass. I den sentral-europeiske klassen holde det til 7. og 11. plass.

– Vi fikk trent på å kjøre oppover i feltet, og vi så jo at vi hadde farta. Vi fant ut i helgen at vi begynner å nærme oss, slår han fast.

Teamsjef Thomas Faraas er godt fornøyd med løpstempoet.

– Vi kan være med topp 10 om vi hadde fått til kvalifiseringene, sier Faraas.

Og selv om de først og fremst konkurrerer i det sentral-europeiske mesterskapet ønsker de også å hevde seg mot de mange rutinerte førere som kjører i de andre klassene.

– I det store bildet er det det som betyr mest siden det er der vi deltar. Men når det er 45 biler ute på banen vil du jo slå alle!

Sesongen ruller videre fra 12. til 14. september i Barcelona.

Bilder kan brukes fritt. Foto: DPPI/Alpine Racing