Pressemelding: Karl Peder klar for Rally-debut i Latvia

Karl Peder Nordstrand, som er en del av EVEN Management og det norske juniorlandslaget i bilsport skal førstkommende helg debuter i Rally i Latvia.

15-åringen skal kjøre Rally Cesis som inngår i det latviske mesterskapet. Ettersom unggutten fra Hamar kun er 15år er det bare i Latvia han kan konkurrere i Rally. Nordstrand har med seg den meget erfarende og dyktig Stig Rune Skjærmoen som kartleser.

 

Trener som en toppidrettsutøver

Etter at den raske unggutten ble tatt under vingene til EVEN Management i desember 2019, har han  trent mellom 800-900 timer i året for å kunne bli en fremtidig rallysjåfør i verdenstoppen. Etter knallhard jobbing med veldig kyndige trenere og mentorer kan han nå debutere i junior klassen i Latvia. Karl Peder er også tilknyttet det norske juniorlandslaget som har gitt han god oppfølging.

 

Ingen resultatmål

Helgens løp dreier seg om å lære. Rally er komplekst og man behøver mye erfaring for å virkelig kunne gjøre gode resultater. Etter som jeg er kun 15 år har jeg veldig lite erfaring og alt er nytt, så her dreier det seg om å komme i mål å få mange mil med erfaring. Men det skal også sies at vi har lagt ned en stor innsats for å kunne prestere så godt vi kan i helgens løp,sier den entusiastisk unggutten. Jeg er også veldig heldig som får med meg Stig Rune som kartleser og ikke minst alle i EVEN som har pøst på med sin kunnskap. Løpet starter med 2 etapper på fredags kveld og fortsetter med 6 fartsetapper på lørdag, det kjøres totalt ca. 90 km med fartsprøver.

 

Spesiell takk til alle som gjør denne satsingen mulig!

-Jeg er nødt til å sende en ekstremt stor takk til dere som gjør denne satsingen mulig og da spesielt EVEN Management som støtter meg på alle måter, sier en ydmyk Karl Peder.

-Uten Next Generation prosjektet som EVEN Management startet i desember 2019 så hadde jeg ikke hatt denne muligheten. Samtidig så har jeg en god gjeng med trofaste sponsorer/samarbeidspartnere som også er med å gjør dette mulig og ikke minst å være en del av Team Norway er også svært viktig for å lykkes.

Les også: