Stor suksess for Nordstrand

Karl Peder Nordstrand representerte Norge i årets FIA Cross Car Academy Trophy. Det ble en stor suksess.

Norge har i flere år hatt deltakere i FIA Karting Academy Trophy, og på bakgrunnen av suksessen med dette mesterskapet lanserte det internasjonale bilsportforbundet FIA Cross Car Academy Trophy i 2021. Cross car likner veldig på norsk crosskart, og er noe det internasjonale bilsportforbundet satser stort på.

-Vi ønsker å engasjere oss i så mye av det FIA holder på med som mulig. Det er ikke alltid like enkelt når vi er et lite land, men vi har i mange år hatt norske deltakere i FIA Karting Academy Trophy, og vi har også vært engasjert i FIA Motorsport Games, FIA Smart Driving Challenge og FIA Rally Star. Når vi fikk informasjon om at FIA hadde lansert Cross Car Academy Trophy ønsket vi å få med en norsk deltaker der også, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Karl Peder Nordstrand har i flere år tilhørt Norgestoppen i crosskart, og han er også den av EVEN Management sitt prosjekt Next Generation, hvor fire utøvere blir fulgt opp veldig tett, med blant annet et stort fokus på simracing. I tillegg er Karl Peder på juniorlandslaget til Team Norway, Norges raskeste landslag.

Nordstrand ble derfor nominert av NBF til å delta i FIA Cross Car Academy Trophy, men starten på sesongen ble utfordrende da reiserestriksjoner gjorde testing vanskelig. Løsningen ble å gi Nordstrand en dispensasjon til å teste en litt nedjustert crosskart for Extreme-klassen, en bil som likner på den han skulle kjøre nede på kontinentet.

Til tross for noe tekniske problemer i starten, viste Nordstrand med en gang at han hørte hjemme i toppen. Han vant løpet i Italia, og virkelig dominerte finalen i Tyskland. Sammenlagt kjørte han inn til en meget sterk tredjeplass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

-Jeg selv syntes sesongen i år har vært veldig positiv. Vi har hatt motgang, men også lært av det. Vi har jo også hatt løp der det har gått kjempe bra også, sånn som på Nürburgring. Jeg mener måten vi har jobbet på før, under og etter løp har vært nøkkelen til at vi klarte og få det til på slutten av sesongen, sier Karl Peder.

Hvordan synes du opplegget rundt FIA Cross Car Academy Trophy har vært?

-Opplegget rundt mesterskapet har vært veldig bra, «Life live» har vært veldig flinke til å promotere kjøringen og resultater på sosiale medier med for eksempel videoer og veldig gode bilder. Konseptet er også veldig bra. Det at vi kjører med helt like biler med helt det samme utstyret som alle andre er veldig bra og spesielt i så ung alder. Da mener jeg at vi får fram de beste i sporten. Det at vi alle får en mekaniker er også bra, slik at alle har en mann som har kompetanse om bilen. Folkene fra teamet er også veldig profesjonelle og for å ikke glemme at de er veldig hyggelige.

Er det stor forskjell fra crosskart i Norge?

-Bilene er litt annerledes fra det jeg er vant til her i Norge, det er jo bremser på alle fire hjulene, flere hestekrefter og en tyngre kart som gjør de store forskjellene. Karten blir litt mer som en en bil kontra det jeg kjører i norge, men som jeg mener er bra siden målet er å kjøre bil. Men når man først får teken på kjøringa, da sitter det!

Hva er planene videre nå?

-Planene for neste år vet jeg ikke enda, det blir spennende og se hva vi skal kjøre til neste år. Drømmen er jo og kunne nå toppen i WRC i fremtiden sammen med EVEN. Og det er det jeg bruker som motivasjon og jobber målrettet mot og nå, avslutter Karl Peder Nordstrand.