Pressemelding: Norsk niåring nummer tre i internasjonalt gokartmesterskap

Søndag 13. oktober kjempet gokartgutten, Markus Engan Aasen fra Hole, om seieren i den femte runden av Iame Series Benelux. Han ble til slutt nummer tre i løpet og sikret seg dermed også tredjeplassen i mesterskapet.

Markus Engan Aasen (9 år) har i år kjørt gokartmesterskapet, Iame Series Benelux, i klassen Mini Rookie. Mesterskapet har gått på ulike baner i Belgia og Frankrike, og de har en del større og raskere baner enn i Norge, og konkurransen er hard.

Gokartbanene var helt nye for Markus i år, og også gokartteamet, PDB Falcon Racing, som han kjørte for. Både språk og baner måtte læres på kort tid.

-Vi skulle egentlig bare prøve og se hvordan det var å kjøre noen gokartløp i utlandet, men Markus viste fra start at han ville være med å kjempe om seier i mesterskapet og resultatene kom deretter, forteller pappa og mekaniker Marius Aasen, stolt.

Før sommeren lå Markus som nummer to i mesterskapet, men et uheldig løp i sommer gjorde at han falt ned til fjerdeplass. Før det siste løpet visste far og sønn at en pallplass var mulig å oppnå, og gjorde det de kunne for å sikre seg den.

-I løpet gikk alt nesten riktig, men jeg var litt uheldig på tidskjøringen og måtte starte begge heatene som nummer 12. Tidskjøringen varer bare i 6 minutter og banen er nesten 1,4 km lang, så det er ikke mange rundene jeg har til å sette en god tid for løpet, forklarer Markus Engan Aasen.

Gokartbanen han sikter til, Karting des Fagnes i Mariembourg i Belgia, er Europas neststørste utendørs gokartbane. Rundetidene i klassen Markus kjører, Mini Rookie, ligger på mellom 1,02 og 1,04 minutter per runde og toppfart på 100km/t.

-I heatene kjørte jeg meg opp mange plasser, og fikk starte som nummer fire i finalen. Jeg fikk en god start og kjempet hele veien om seier. Det var gøy å kjenne på følelsen av å ligge først igjen, og jeg endte til slutt som nummer tre i løpet, sier Markus fornøyd.

Om tre uker reiser Markus og pappa Marius til Valencia i Spania, for å kjøre Iame Warrior Final – verdensfinalen i gokart. Et løp som strekker seg over fem dager. Her møter han gokartsjåfører fra hele verden.

-I klassen min er det over 100 deltagere, så jeg vet allerede nå at jeg møter tøff konkurranse. Jeg skal gjøre mitt beste, og komme så langt jeg klarer – det er målet, avslutter unggutten.