Pressemelding: Norsk talent begynner å skinne

Tredjeplassen i Clio Cup Mid Europe challengers-klassifiseringen. Knut Erik Knudsens prestasjon i Clio Cup Series-arrangementet på Magny-Cours ga ham hans første podieplass. I tillegg var den unge nordmannen nær ved å komme inn blant de ti beste i den totale resultatlisten i et felt på 40 biler.

«Vi kan si at dette var uten tvil den beste helgen i sesongen for oss. Dette er de beste resultatene vi har oppnådd så langt i år. Sammenlignet med tidligere løp klarte vi å forbedre hastigheten vår betydelig. Som et resultat er vi veldig fornøyde,» sa føreren for TF Performance-teamet.

Knudsens første besøk til Magny-Cours antydet suksess fra de første treningsøktene. Den tidligere visemesteren i det danske Citroën DS3 Cup likte umiddelbart det tidligere franske Grand Prix F1-lokalet. «Fra de første meterne følte jeg meg hjemme her. Jeg elsker tekniske baner; jeg føler at jeg kan prestere mitt beste på dem. Så, jeg nøt det virkelig,» uttrykte han sin kjærlighet for den nesten 4,5 kilometer lange banen.

Knudsen bekreftet sin gode følelse med rundetidene sine. I et felt på 41 biler kvalifiserte han seg som nummer 19 til det første løpet. Selve løpet, som var fullt av kontakter og forbikjøringsmanøvrer, håndterte han enda bedre. Han endte som nummer 14 totalt, nummer fire i Clio Cup Mid Europe-klassifiseringen, og skinte mest blant de mellomeuropeiske utfordrerne, og oppnådde en bronseplass og sin første podiumplassering.

På søndag var Knudsen nær ved å bryte inn blant de ti beste, og endte som nummer 12, bare under et halvt sekund bak Mauro Polderman, som kom på tiende plass. Clio Cup Mid Europe-klassifiseringen ga ham sjetteplassen, og han endte som nummer fem blant de mellomeuropeiske utfordrerne. Sammenlignet med lørdag var det imidlertid en noe mer utfordrende prestasjon.

«Vi fikk en trøkk på høyre bakhjul og måtte kjøre halve løpet med skade. På grunn av dette mistet vi litt tid,» innrømmer den norske føreren, som heller ikke var helt fornøyd med sine starter. «Verken lørdag eller søndag gikk det bra for oss i starten. Vi måtte gjenvinne posisjoner på grunn av det. Men i det minste hadde vi mange flotte dueller som et resultat,» sier han.

I mesterskapsstillingen for Clio Cup Mid Europe Challengers forblir Knudsen på sjetteplass, men femteplasserte Andreas Stucki er bare to poeng foran. I den totale Clio Cup Mid Europe-stillingen er Knudsen på tiende plass.

To løpshelger gjenstår i Clio Cup Mid Europe i år. Løpene vil finne sted i Barcelona helgen 12.-14. september. Sesongen vil avsluttes i Le Castellet, Frankrike, fra 4.-6. oktober. Takket være hans suksess på Magny-Cours vil Knudsen gå inn i de to siste arrangementene med motivasjon.

«Tempoet vårt forbedres for hver runde. Jeg vil si at Magny-Cours var bare det første av mange flotte løp. Fra nå av må målet vårt være å oppnå podiumplasser i Clio Cup Mid Europe og bryte inn blant de ti beste i den totale rangeringen,» avslutter han.