Pressemelding: Seier og VM-ledelse

Oliver Solberg kontrollerte WRC2 fra start til mål i Rally Latvia og sikret en historisk VM-seier og VM-ledelse.

Fem år etter at han ble tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally i nettopp Latvia, ble Solberg også den første til å vinne en VM-runde i WRC2-klassen på samme sted.

Det Liepaja-baserte løpet har en spesiell plass i hjertet til den norsk/svenske WRC2-lederen.

– En fantastisk følelse endelig å smake på seier igjen. Det er en stund siden sist, ja. Viktigst er det at farten er tilbake, sa Oliver Solberg.

154 dager er gått siden sist Solberg vant en VM-runde i WRC2-klassen.

Det skjedde hjemme i Sverige i februar. Siden vant 22-åringen også EM-runden på hjemmebane i Karlstad i juni.

Han seiret i tolv av løpets 20 fartsprøver. Første dag av løpet vant han sju av åtte fartsprøver og ledet med 31,1 sekunder.

Skoda-føreren kontrollerte avstanden til de finske utfordrerne i Toyota, Mikko Heikkilä og Sami Pajari, på rundt halvminuttet gjennom resten av løpet. Til slutt ble seiersmarginen på trygge 37,4 sekunder.

Siste dag av løpet vant han tre av fire fartsprøver – inkludert løpets siste. Oliver Solberg har nå VM-ledelse når fem VM-runder gjenstår av sesongen.

I 2019 vant en 17-årig Oliver Solberg EM-runden i Latvia, der bilsportkarrieren startet for alvor. 22-åringen har sterke minner fra løpene han kjørte der som ung.

Solberg kjørte til annenplass i Polen sist. Neste VM-runde er et nytt høyhastighetsløp i Finland i begynnelsen av august.