Pressemelding: Seier til Storm Gjerdrum (15) på Spa

Storm Gjerdrum imponerte stort da han som den yngste noensinne tok sin første seier i Tourenwagen Junior Cup sist helg på SPA Franchorchamps i Belgia.

Allerede under første treningsdag på torsdag viste Gjerdrum at han var blant de aller raskeste. Med seier i første løp på lørdag og en solid tredjeplass under søndagens andre løp ble dette en veldig bra helg for unggutten fra Asker.

I lørdagens løp startet Gjerdrum fra femte startspor, og etter noen runder med tett fighting tok Gjerdrum ledelsen som han beholdt til siste runde før løpet ble avsluttet da en annen bil kjørte av banen.

Søndagens løp startet fra tredje startspor og igjen ble det tett racing helt til Storm ble kjørt av banen og falt fra en 2 plass til en 8 plass, men etter en meget sterk opphenting kom Storm i mål som 4 plass. Det endte til slutt med en tredjeplass etter at det ble tidsstraff på konkurrenten som kjørte Storm av banen.

Dette var Storm sin andre løpshelg i Tourenwagen Junior Cup, da han ikke fikk delta i de to første løpshelgene fordi han ikke var fylt 15 enda.

Dette var første gang Tourenwagen Junior Cup kjørte på Spa Franchorchamps. ADAC Tourenwagen Junior Cup er en juniorklasse der alle utøverne kjører like biler. Bilen er en VW up GTI Cup med 150hk og turbo, bygget med teknologi på TCR- og GT4-nivå og med profesjonell datalogging, men uten ABS, traction kontroll eller andre hjelpemidler.

Neste løpshelg med Tourenwagen Junior Cup kjøres helgen 20-22 September på Assen i Nederland før sesongen avsluttes på Nürburgring GP banen i Tyskland helgen 11-13 Oktober.