Pressemelding: To nye pallplasser

Isabell Rustad fortsetter å imponere i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og tar sommerferie kun 5.5 poeng bak mesterskapslederen Wilmer Wallenstam i GT3-klassen.

Isabell Rustad som kjører for det svenske teamet Fragus Motorsport og representerer HTB Racing og NMK Hadeland kjørte denne helgen årets tredje mesterskapshelg i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på den 2350 meter lange Jyllandsringen i Silkeborg i Danmark. Med to nye pallplasser tok hun innpå Wilmer Wallenstam som leder GT3-klassen.

-Det har vært en grei opplevelse for meg i Danmark. Dette var en ny bane for alle sammen, og jeg følte ikke jeg hadde helt tempoet denne helgen. Jeg fikk med meg godt med mesterskapspoeng med en andreplass og en tredjeplass. Og det gjør at jeg er godt fornøyd med vårsesongen totalt sett, forteller Isabell Rustad.

Krevende bane i Danmark

Jyllandsringen i Danmark var en bane som var ny for de aller fleste og med kun to frie treningsomganger stilte de fleste ganske likt foran de to finalene som skulle kjøres denne helgen. Isabell Rustad kvalet som nummer tre til begge finalene.

-Jeg slet litt med startene denne helgen og følte vi ikke helt fant ut av banen på nye dekk. Den er humpete og veldig krevende å kjøre på. Du får ikke noe hvile. I tillegg følte jeg at startene mine var litt vanskelig ettersom tempoet i innersporet gikk litt sakte, og jeg ble forbikjørt på yttersiden i begge startene, og tapte litt på det, forteller hun.

I den første finalen klarte hun å ta tilbake tredjeplassen og holdt denne til mål. Hun var kun 5 sekunder bak vinner og teamkompis Wilmer Wallenstam som tok finaleseieren i første løp.

I den andre finalen på Jyllandsringen ble det litt mer dramatisk. Allerede i den første runden forsvant Ludwig Ellhage etter et lite sammenstøt med Isabell

-Jeg var innblandet i en liten krasj med Ellhage som jeg ikke kunne noe for, og det ente med en sikkerhetsbil, forteller Isabell. Etter restarten i denne finalen ble det ny dramatikk da Fredric Blank mistet grepet på den humpete banen og mesterskapsleder Wallenstam ikke klarte å styre unna. Bilene kolliderte og Wallenstam måtte bryte. Det ble en ny sikkerhetsbil situasjon, og Blank kom i gang igjen, men hadde tapt masse tid og kjørte inn til sjuendeplass totalt og 3. plass i GT3. Det gjorde at Isabell Rustad kunne kjøre først over målstreken, 8,7 sekunder foran Svante Andersson i mål. Men grunnet en feil startprosedyre fikk Isabell Rustad en ti sekunders tidstraff som gjorde at hun falt tilbake på en andreplass etter målgang. Dermed kunne Svante Andersson ta sin første seier i GT3-klassen.

På pallen i alle finaler

Isabell Rustad er nå eneste sjåfør i GT3-mesterskapet som har kommet på pallen i samtlige løp så langt denne sesongen.

-Jeg er veldig godt fornøyd med vårsesongen og at jeg kan ta sommerferie på andreplass i GT3-klassen og kun 5.5 poeng bak mesterskapslederen gjør at jeg gleder meg til vi er i gang igjen til høsten. Da kommer det baner jeg kjenner svært godt og høydepunktet blir selvfølgelig runden under Porsche festivalen på Rudskogen Motorsenter 6-7 september der jeg får kjøre på hjemmebane, sier hun.

Neste runde i Porsche Sprint Challenge Scandinavia kjøres på Gjelleråsen på Karlskoga 16. og 17. august. Det var her Isabell rett før sommeren tok sin aller første seier i mesterskapet. Men før det venter litt motorsportpause for 18-åringen fra Harestua.

-Det skal bli godt med litt avbrekk og få ladet batteriene litt før det hele setter i gang igjen. Det blir noen uker på hytta på Synnfjellet i Nordre Land hvor vi skal tilbringe en del av sommerferien, forteller hun.