Pressemelding: Vanskelig helg for Rustad

Isabell Rustad (16) fra Harestua og NMK Hadeland klarte ikke å følge opp suksessen fra 1 NM runde for 4 uker siden på Vålerbanen hvor hun tok sin første seier.

Isabell slet med å finne det rette tempoet i 2 NM runde i Sokndal denne helgen. Hun kjørte der i fjor og presterte ganske bra, og med seier i forrige løp var forhåpningene store før denne helgen, hvor det kjøres 3 NM runder på en helg.

-Vi har oppgradert bilen før dette løpet med en annen differensial i girkasse, men mistenker at den ikke passet helt for min kjørestil. Bilen understyrte veldig og jeg fikk ikke med meg riktig med fart ut av svingene.  sier en litt skuffet Isabell

Hun kvalifiserte seg til 12 startspor av 32 biler.

Løp 1: Fra 12 startspor kjørte hun å kjøre seg opp til 9 plass i mål.

Løp 2: Fra 9 startspor hadde hun en bra start og avanserte til 7 plass på første runden, etter 4 runder røk clutchen og dermed måtte hun bryte dette løpet.

Løp 3: Teamet rakk å byttet både clutch og å sette inn reserve girkasse. Hun startet fra 28 startspor og kjørte seg opp til 13 plass i mål.

-Det ble ganske hektisk mellom løp 2 og 3 hvor Pappa, onkel Per Jørgensveen og Amund Bjone gjorde en kjempejobb med å bytte clutch og girkasse. Til tross for en vanskelig helg fikk jeg med meg en del NM poeng som kan være viktig i NM sammendraget til slutt. Vi har en filosofi om at uansett hvor dårlig det går skal vi ta med oss noe positivt hele tiden. Tusen takk til mamma, pappa, onkel Per og alle våre sponsorer som hjelper meg.

Isabell kjører klasse GT5 med en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK. Dette er en klasse for lett trimmede biler og den største klassen i antall deltagere i NM. Man kan kjøre fra det året man fyller 15 år, og damer og menn kjører sammen uten noen øvre aldersgrense. Isabell blir dermed også historisk siden hun er den første kvinnen som vinner en NM runde i denne klassen, og det i en alder av 16 år.