Rallycross-NM: Fjerde runde i Verdal

NM-sesongen i rallycross er halvveis, og førstkommende helg er det klart for årets fjerde NM-runde. Denne gangen på en ny NM-arena, Verdal Motorsenter.

 

Rundt 70 deltagere stiller til start når NMK Verdal/Levanger for første gang er vertskap for et NM-arrangement i bilsport. Klubben har hatt mange store arrangement på sin flotte bane Verdal Motorsenter, blant annet landsfinalen i bilcross i 2018. Nå er det klart for det første med NM-status.

 

Det er ventet et stort publikum til baneanlegget, og for de som velger å bli hjemme er det som vanlig mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-runde i Verdal, og i tillegg er det norgescup-runde for juniorer.

Jentene hevder seg godt i norsk bilsport, og i NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som topper. Etter tre runder har hun sanket totalt 95 poeng med sin Citroën.

På en andreplass følger Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland som er ute etter revansje etter en ikke så vellykket runde på Gardermoen sist. Marthinsen har kjørt inn 90 poeng med sin Volkswagen Polo. Tredjeplassen er delt mellom Carl Erik Berg fra NMK Konsmo og Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Begge kjører Peugeot og begge har 78 poeng foran runden i Verdal.

I klassen inntil 2000 ccm er det regjerende mester og helgens store hjemmefavoritt, Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger som holder ledelsen. Foran helgens runde på hjemmebane har han kjørt inn 101 poeng med sin Opel Corsa. Thomas vant landsfinalen i bilcross på Verdal Motorsenter i 2018, og vil nok kjempe hardt for en ny triumf foran hjemmepublikummet.

Trøndersk er det også på andreplass i denne klassen. Der ligger Arild Sandnes fra NMK Hell, som med sin Citroën DS3 har 96 poeng. På en tredjeplass følger Sigurd Egil Egeland fra NMK Kvinesdal med Mazda og 88 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er Kenneth Hansen fra KNA Varna som holder NM-ledelsen med sin Volvo S40. Hansen har 99 poeng. Avstanden til Audi-fører Andreas Aarhaug fra NMK Støren på andreplass er 13 poeng. Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30 ligger på tredjeplass så langt med 84 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, topper fjorårets sølvvinner Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland. Med sin VW Polo har han tatt en klar ledelse etter halvkjørt sesong. Jonas har kjørt inn 122 poeng, og har 25 poengs margin ned til Simen Engsvik på andreplass. Engsvik, fra NMK Trøgstad, kjører også VW Polo og var norgesmester i klassen inntil 2000 ccm i fjor.
På en tredjeplass ligger Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport med sin Mercedes.

I tillegg til NM-klassene kjøres også årets fjerde runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år i Verdal. Her deltar 19 av fremtidens helter i Norsk Bilsport.  Best så langt i sesongen har NMK Trøgstads Torjus Svennby vært. Med sin Honda Civic har han kjørt inn 121 poeng. Nærmest ham følger Johannes Rafoss fra NMK Grenland som har 98 poeng så langt. På en tredjeplass ligger Jens Hvaal fra NMK Grenland med 83 poeng.

NM-runden i Verdal kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

På Verdal Motorsenter vil det bli kjørt trening og tre innledende omganger for alle klasser på lørdag.
På søndag kjøres fjerde innledende omgang samt finaler.

På lørdag starter 1. omgang kl. 10.00 og på søndag starter 4. omgang kl. 08.00.

Poengstillingen NM så langt i år:
Poengstilling 2022 – Norsk bilsport

NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2022 – Bilsportboka

Verdal Motorsenter:
Banen er 940 meter lang. 54 % asfalt og 46 % grus.

Beliggenhet:
Verdal Motorsenter v/ Inndal,
Fra nord: Følg skilting til Trondheim E6 , sving av ved vektstasjon på Verdal. R72 mot Östersund, kjør ca. 15 min til du ser skilting motorbane.
Fra sør : følg skilting til Trondheim E6 eller R3 , så følg skilting mot Narvik E6 ca. i 1 time og 30 min til Verdal. Ta av rett etter shellstasjon Vinne. R 72 mot Östersund, kjør deretter ca. 15 min til du ser skilting motorbane. Verdal Motorsenter finner du også på google MAPs –
GPS coordinator: WGS84 N 63*45`7.0’’ E 11*44`53.3’’

 

Årets NM-runder Supernasjonal
30. april – 1. mai Indre Østfold Motorsport
28.-29. mai NMK Gardermoen
25.-26. juni KNA Solør Motorsport
6.-7. august NMK Verdal/Levanger
27.-28. august NMK Gol
10.-11. september NMK Grenland

Les også: