Rallycross-NM fortsetter på Dokka

Årets Norgesmesterskap i rallycross fortsetter førstkommende helg med tredje runde på Vinjarmoen Motorbane på Dokka.  Rundt 125 deltagere stiller i løpet som også inneholder tredje runde av Junior Cup. 

 

Arrangør er NMK Fluberg, en rutinert arrangørklubb med lange tradisjoner i norsk bilsport. De to første NM-rundene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo og på Melhus.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-løp på Dokka. Klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
Andre runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Vinjarmoen Motorbane til helgen.
I tillegg er Historisk Rallycross, Shortcar Extreme og Shortcar Bandit med som gjesteklasser.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter de to første NM-rundene. Opel Corsa-føreren står bokført med 69 poeng.
Han har fått en luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 56 poeng med sin Renault Clio.  På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 53 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som topper NM-listen med sin Ford Fiesta. Magnussen står bokført med 64 poeng etter to runder.

På en andreplass ligger Sivert Svardal fra NMK Konsmo som har sanket inn 53 poeng så langt med sin Mazda RX8. Kun fire poeng bak følger Anders Bråten fra NMK Hønefoss som har kjørt inn 49 poeng i sin Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm, stiller hele 32 førere til helgen, og her topper et av årets stjerneskudd i norsk rallycross, Simen Engsvik fra NMK Aremark i Østfold. Med sin BMW står han bokført med 68 poeng så langt.  Han følges av sin klubbkamerat Jørgen Syversen som har 60 poeng i sin Ford.

 

På en tredjeplass følger Joakim Vestli fra KNA oppland med sin BMW M3 og 55 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad som topper med sin BMW M3. Østreng var Norgesmester i denne klassen i 2016, mens han tok sølv i både 2017 og 2018. Det er altså en ringrev som står øverst så langt med 67 poeng.

Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, følger på andreplass med sin BMW og 64 poeng. På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland, også han fra NMK Konsmo, med sin BMW og 52 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Bollandsmoen Motorbane. Her stiller 18 deltagere.

Etter første runde er det Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo som leder med sin Honda og 72 poeng. På en andreplass følger Martin Stenberg fra NMK Hadeland med 60 poeng i sin Honda. På en tredjeplass ligger Mats W. Martinsen fra NMK Larvik. Han har plukket 48 poeng i sin Honda Civic.

NM-runden på Vinjarmoen Motorbane kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

Mer informasjon om Rallycross-NM

 

Poengstillingen NM Rallycross:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkfluberg.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/


Arrangør:
NMK Fluberg
Nettside:  www.nmkfluberg.no

Banen:
Banen er 1 005 meter lang. 60% grus, 40% asfalt
Beliggenhet:

Vinjarmoen motorbane, Rosteinveien, 2870 Dokka. Følg skilting til Dokka, ta av ved innkjøring Dokka N, motorbane, etter 300 meter sving høyre inn Rosteinveien.


Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2019:

11.-12. mai               NMK Konsmo
1.-2. juni                    NMK Melhus
22.-23. juni:              NMK Fluberg
10.-11. august          NMK Grenland
30. aug-1. sep          KNA Solør Motorsport
20.-21. september   Indre Østfold Motorsport

 

Terminliste NM Supercar og Supercar Lites

10.-11. august          NMK Grenland