Rallycross-NM på Finnskogbanen til helgen

Førstkommende helg er det klart for årets tredje NM-runde i rallycross. Løpet kjøres på Finnskogbanen i og 110 førere er ventet å innta NM-arenaen.

 

Det er KNA Solør Motorsport som er arrangør, og nå er det heldigvis ingen Korona-restriksjoner og fritt frem for publikum på Finnskogen i Åsnes kommune. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-runde på Finnskogbanen, og i tillegg er det NM-runde for Shortcar. I NM for Shortcar inngår både rallycross og asfaltracing. Norgescupen for juniorer og cupen for historisk rallycross er også på programmet til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland som innehar NM-ledelsen etter de to første runde på Momarken og Gardermoen. Med sin Volkswagen Polo har han kjørt inn 79 poeng.

Andrine Rafoss fra NMK Konsmo vant finalen i første NM-runde, men klarte ikke å følge opp på samme måte i andre NM-runde. Hun ligger dermed på andreplass med sin Citroën og 59 poeng.
På en tredjeplass finner vi Carl Erik Berg, også han fra NMK Konsmo, i Peugeot. Berg har 50 poeng. Per Magne Svardal, sørger for at tre NMK Konsmo-førere ligger inne blant de fire beste. Med sin Audi A1 har Svardal kjørt inn 44 poeng på fjerdeplass. En plassering han deler med Hans-Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad i Opel.

I klassen inntil 2000 ccm er det regjerende mester Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger som holder ledelsen foran helgens runde på Finnskogbanen. Med sin Opel Corsa står han bokført med 75 poeng etter første runde.

Sigurd Egeland fra NMK Kvinesdal slo godt fra seg i den forrige NM-runden på Gardermoen og ligger på en andreplass med sin Mazda og 64 poeng. På en tredjeplass følger Arild Sandnes fra NMK Hell, som med sin Citroën DS3 har 59 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er Kenneth Hansen fra KNA Varna som holder NM-ledelsen med sin Volvo S40. Hansen har 62 poeng. Avstanden til duoen på en delt andreplass er ikke stor. Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30 og Kim Roar Johansen fra NMK Trøgstad i Opel Astra har begge kapret 56 poeng så langt.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det fjorårets sølvvinner Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i VW Polo som har ledelsen med sine 79 poeng. Kun fem poeng bak ligger vinneren av forrige runde, Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen. Bronsevinneren fra i fjor har kjørt inn 74 poeng så langt i sin Audi På en tredjeplass følger fjorårets mester i klassen inntil 2400 ccm, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad med sin VW Polo og 64 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også årets tredje runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen. Her finner vi 17 av fremtidens helter i Norsk Bilsport.  Blant disse er NMK Trøgstads Torjus Svennby, som leder med sine 85 poeng etter de to første rundene. Han endte på andreplass i juniorcupen i fjor i sin Honda Civic.
Jens Hvaal fra NMK Grenland med Honda ligger på en andreplass med 57poeng. På en tredjeplass følger Johannes Rafoss fra NMK Grenland i Honda og med 55 poeng.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

 

FAKTA:

Klasser:
Shortcar Bandit
Shortcar Extreme
Supernasjonal t.o.m 1600 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2000 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2400 𝑐𝑚3
Supernasjonal over 2400 𝑐𝑚3
Rallycross Junior
Rallycross Historisk

På Finnskogbanen vil det bli kjørt trening og tre innledende omganger for alle klasser på lørdag.
På søndag kjøres fjerde innledende omgang samt finaler.

På lørdag starter 1. omgang kl. 11.00 og på søndag starter 4. omgang kl. 09.00.

Poengstillingen NM så langt i år:
Poengstilling 2022 – Norsk bilsport

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://kna.no/solor/

NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2022 – Bilsportboka

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 60 % asfalt og 40 % grus.

Beliggenhet:
Finnskogbanen ligger i Åsnes. Kjør til Flisa som ligger langs riksvei 20 mellom Kongsvinger og Elverum. Ta RV206 mot Åsnes/Finnskog i retning mot Sverige.
Banen ligger 25 km fra Flisa.

 Årets NM-runder Supernasjonal
30. april – 1. mai Indre Østfold Motorsport
28.-29. mai NMK Gardermoen
25.-26. juni KNA Solør Motorsport
6.-7. august NMK Verdal/Levanger
27.-28. august NMK Gol
10.-11. september NMK Grenland

 

Les også om 2.NM-runde: