Rallycrossuksess i Hallingdal

I helgen gikk finaleløpet i den nordiske RallyX on Ice-serien av stabelen på Fuglehaugen Motorsenter, og til tross for en vanskelig helg kjørte hjemmefavoritt Sondre Evjen inn til en tredjeplass sammenlagt.

Et startfelt av internasjonal toppklasse, tøff konkurranse og strålende stemning blant publikum gjorde avslutningsrunden i RallyX on Ice til en fest for alle motorsportinteresserte som tok turen til Fuglehaugen i Gol denne helgen.

Hjemmefavoritten Sondre Evjen hadde et håp om å gjenta bragden fra i fjor, hvor han vant vinterløpet på rallycrossbanen, men til tross for et veldig bra tempo i de innledende omgangene gikk det ikke veien for stortalentet fra Ål i Hallingdal.

– Jeg misset dessverre på starten i semifinalen, og på Fuglehaugen er det veldig vanskelig å kjøre forbi. Det er jo synd at det ble sånn, men jeg nådde likevel hovedmålet mitt om en pallplass sammenlagt. Det er jeg veldig fornøyd med, sier han og poengterer det høye nivået som har vært i årets serie.

– Det har vært i overkant av 20 startende i alle løpene, og flere ganger ble de beste trukket i samme innledende omganger. Da er det avgjørende å levere jevnt hele veien for å kunne kjempe helt i toppen, sier han.

Evjen ble nummer tre sammenlagt – bak brødreparet Kevin og Oliver Eriksson. Sistnevnte stakk også av med seieren på Fuglehaugen. Amerikanske Conner Martell og svenske Jimmie Walfridsson tok de to resterende pallplassene i helgens runde.

IndyCar-stjernen Helio Castroneves fra Brasil deltok også i løpet, og han var klar på at det var ukjent farvann for ham. Etter de første testene poengterte han blant annet hvor uvant det var å måtte styre motsatt vei gjennom svingene på grunn av sladdingen man trenger for å ta med seg fart. De 20 kuldegradene var heller ikke noe han satte spesielt stor pris på.

– Det er veldig kaldt, men også veldig morsomt. Alle de andre førerne har vært veldig hjelpsomme og gitt meg gode tips, sa brasilianeren som ikke kom seg til finalen på Fuglehaugen.

Arrangementsansvarlig for de to norske rundene, Roar Evjen, er veldig fornøyd med både publikumsoppmøte og stemningen.

– Dette har vært en gedigen suksess, og jeg har inntrykk av at både publikum, funksjonærer og førere har hatt en god opplevelse begge disse helgene. Nå er det bare å begynne planleggingen av neste års løp, smiler han.

For Sondre Evjens del rettes fokuset nå mot sommersesongen. Også i år skal han kjøre den nordiske RallyX-serien samt det internasjonale RX2-mesterskapet. Hans sesong kjøres i gang i slutten av april da RallyX Nordic har premiere i Grenland.