Rallyklubben hedret RMCH-deltagere

Årets beste norske deltagere i Rally Monte Carlo Historique, Terje Baardseth og Otto Backe ble hederet da medlemmene i den tradisjonsrike Rallyklubben var samlet igjen denne uken.

 

Norwegian Rally Drivers Club ble stiftet allerede i 1952 og har dermed 70-årsjubileum i år. Klubbens medlemmer samles normalt to ganger per år, vår og høst, men på grunn av Pandemien har det vært kun to møter siden 2019. Det var et møte på høsten i fjor, og på tirsdag kveld samlet 60 medlemmer seg på KNA-hotellet. At stemningen var god er det ikke tvil om. Blant de fremmøtte var Grand Old Man Kjell Gudim (90) og en rekke andre tidligere rallyførere og en del av dagens Regularity-deltagere og førere i den nye populære norgescupen for historisk rally.

Tradisjonen tro var det markering av de beste norske deltagerne i Rally Monte Carlo Historique på vårmøtet. Det var bra norsk deltagelse i vinterens løp, og beste norske lag fikk flotte premier av rallyklubbens leder Hans Christian Bjerke. Terje Baardseth og Otto Backe ble best av de norske i år med 37. plass. De fikk også pokaler av KNA som beste KNA-førere i løpet. Baardseth/Backe kjørte noe så spesielt om en Glas 1300 GT fra 1967. Som vanlig var det rundt 300 startende i løpet, mens 203 fullførte.
Komplette resultater finnes her

På møtet fikk også medlemmene stifte bekjentskap med morgensdagens norsk bilsport. Roy Snellingen fra Even Management og deres prosjekt Next Generation fortalte om hvordan de skal bygge en ny norsk verdensmester i rally. Snellingen hadde med seg de to unge utøverne Oskar Biksrud og Karl Peder Nordstrand som fortalte om deres hverdag med mye kjøring i simulator, fysisk trening og også som deltagere i flere forskjellige grener i bilsporten. Det er ikke tvil om at strategien for å bli en god rallyfører er noe annen i dag enn for 50-60 år siden.

Ellers var det informasjon om den nye norgescupen for historisk rally, før medlemmene gikk over til det mer sosiale med torskemiddag og tilbehør. Det selvfølgelig det sosiale som er viktig av de fleste i rallyklubben, som er en institusjon vi skal være stolte av i norsk bilsport.

 

Les også: