Rekorddeltakelse på høstsamlingen

Det ble rekorddeltakelse med hele 60 utøvere på årets høstsamling i regi av NBF Talentutvikling.

Denne helgen var det klart for årets høstsamling og aldri tidligere har det vært så mange deltakere på en av samlingene til NBF Talentutvikling.

-Det er utrolig gøy å se den store interessen. Det viser at det gror godt i norsk bilsport, og at mange utøvere ønsker å bli bedre. Vi ble litt overveldet av den enorme interessen, og det ga oss noen luksusproblemer, men jeg synes vi løste det greit. Vi måtte bytte treningslokale til et som var større, men litt lenger unna og vi måtte omorganisere litt på gokart og simulator. Tusen takk til alle som kom på samlingen, og at alle var så løsningsorienterte rundt at vi var mange, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Samlingen startet fredag for utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag. Først holdt Atle Gulbrandsen et innlegg om hvordan bilsportutøvere skal forholde seg i miljøspørsmål, som flere og flere utøvere får spørsmål om i sponsorsammenheng. Gulbrandsen fortalte litt om hvordan motorsport brukes for å utvikle teknologi, som gjør at vanlige biler forurenser mindre, og litt om forskjellige bilsportmesterskap med et uttalt miljøengasjement.

Neste på programmet var Tommy Rustad, medlem i styringsgruppen i NBF Talentutvikling og en av Norgeshistoriens beste bilsportutøvere, som fortalte hvordan utøverne kan bruke leiegokart i seriøs trening. Tommy brukte selv leiegokart som en del av sin trening da han vant sine to titler i STCC.

Så var det Trond Hylle fra Motorsport-Simulator sin tur til å fortelle hvor viktig simulatorkjøring er for å lykkes i bilsport i dag.

Landslagsutøverne fikk så kjøre gokart med en oppgave om å kjøre jevnest mulig i tretti minutter, samt prøve flere typer biler og baner på to av Norges mest avansere simulatorer.

-Skal man bli en god bilsportutøver må man sitte mest mulig bak et ratt. Derfor la vi årets høstsamling til Harald Huysman Karting slik at utøverne fikk kjøre både gokart og simulator. Begge deler er nyttig trening for å bli bedre på konsentrasjon, bilkontroll, lære seg baner, oppsett og racecraft.

Etter middag var det så klart for en hard treningsøkt på Trento Kjeller i regi av Fredrik Brenna Lund og Jan Åge Asgrimsplass.

Lørdag
Lørdag var samlingen åpen for alle, og hele 60 utøvere var på plass. Igjen fortalte Tommy Rustad om hvordan utøverne kan bruke leiegokart som seriøs trening, og Atle Gulbrandsen fortalte om hvorfor simulatorkjøring er så viktig.

Deltakerne ble så delt inn i grupper, hvor noen kjørte gokart, noen simulator og andre lærte oppvarmingsteknikker som de kan bruke før billøp.

Foredragsholder lørdag var driftngstjerne og Team Norway-utøver, Fredric Aasbø, som holdt et meget interessant innlegg om hvordan bilsportutøvere kan lykkes på sosiale medier. Selv har Aasbø over 500 000 følgere.

Dagen ble avsluttet med en hard treningsøkt på Trento Sørumsand, før flere av deltakerne var med på NBF sin premiegalla på kvelden.

Søndag
Søndagen startet med at Atle Gulbrandsen snakket litt om planene til NBF Talentutvikling i 2020, og ellers var programmet likt som på lørdag med gokart, simulator og oppvarming på formiddagen.

Denne dagen var det Jon Krognes som holdt foredrag om mentaltrening. Krognes er mentaltrener, og også far til Christian Krognes som har brukt mentaltrening som et verktøy for å vinne et av verdens største billøp, da han vant 24-timersløpet på Spa i fjor og også ble kåret til Årets Bilsportutøver.

Søndagen var det Team Norway-førerne Dennis Hauger og Emil Heyerdahl som lærte bort oppvarmingsteknikker, og dagen ble avsluttet med nok en treningsøkt på Trento Sørumsand.

-Tusen takk til alle som bidro slik at denne samlingen ble en suksess. Vi er heldige som har flere gode samarbeidspartnere som brenner for norsk bilsport. Det var også gøy å se alle de unge utøverne som ga alt gjennom hele helgen, og det var stort for mange å møte landslagsutøvere som Fredric Aasbø, Ole Christian Veiby, Dennis Hauger, Mads Østberg, Emil Heyerdahl, Thomas Bryntesson og mange fra vårt juniorlandslag. Vi håper deltakerne lærte mye om hvor nyttig gokartkjøring kan være, simulator, oppvarmingsteknikker, miljø, sosiale medier, mental trening og fysisk trening som de kan bruke i forberedelsen av neste sesong. Nå gleder vi oss allerede til vårsamlingen, avslutter Atle Gulbrandsen.