Røkland avsluttet med seier

rokland_13_okt
Etter en trøblete NM-sesong avsluttet Steve Røkland sesongen i det Britiske Rallymesterskapet med seier i Rally Sunseeker og sikret andreplassen sammenlagt i mesterskapet.

Rally Sunseeker er et av Røklands favorittløp og et løp han har gledet seg til denne sesongen. I fjor var det Rally Sunseeker som åpnet sesongen på de Britiske øyer mens det i år ble finaleløpet, i fjor kjørte han en Fiesta R1 mens i år stilte han til start i sin egen R2-bil.

Løpet var svært viktig for Steve og hans Britiske co-driver James Aldridge, som fortsatt kjørte om totalseieren i mesterskapet.

Forholdene var ikke uvanlige, vått, gjørmete, sporete og glatt, men Steve og James gjorde akkurat det de skulle for å prøve å vinne mesterskapet, seier på 8 av løpets 10 etapper ble til slutt seier med 37.8 sekunder.

-Det ble ganske sporete og steinete enkelte plasser og for å unngå punkteringer safet jeg litt på de etappene som gikk to ganger, punkteringer har kostet meg minst en seier i år så det ville vi forøke å unngå for enhver pris denne gangen, sier Steve.

At mesterskapet er meget hardt og marginene små er det ingen tvil om, uten punkteringen fra en trolig seier i Scottish Rally og det bedrøvelige tapet på minimale 0,1 sekunder i Rally Yorkshire kunne resultatet sett noe annerledes ut, slik ble det dessverre ikke. Vinneren ble Iren Daniel McKenna, også han i en Fiesta R2, han har hatt marginene på sin side denne sesongen og vi vil gjerne benytte anledningen til å gratulere han og teamet med en vel gjennomført sesong.

At Steve vant løpet og dermed ble nummer to i mesterskapet var ikke den eneste gledelige nyheten denne helgen, på fredag kveld under startseremonien ble Steve underrettet om at han var tatt ut til BRC media shootout. Denne skal foregå hos Prodrive onsdag denne uken, altså dagen etter at Pirelli shootouten er ferdig. Premien her er en test-dag med Prodrive i en Mini Cooper S2000-bil.

– Jeg ble veldig glad for å høre det. Nominasjonen blir gjort via media-avdelingen i BRC og rallyradioen, det er mediearbeidet hver enkelt team har gjort i løpet av sesongen som er avgjørende for hvem som blir plukket ut, gledelig er det at jobben vi gjør har blitt lagt merke til, sier han.

Steve har noen hektiske dager foran seg med Pirelli Star Driver Shootout på Mandag og Tirsdag, dette foregår på den kjente Sweet Lamb etappen i Wales, deretter går ferden til Prodrive for Media shootouten på Onsdag, før den lange turen hjem til Norge starter.