Røkland med klasseseier på Hedemarken

Team Norway-føreren Steve Røkland, som kjører for KNA Kongsvinger, gjennomførte et fantastisk løp under helgens NM finale i rally på Hedemarken. Med den rutinerte kartleseren Joakim Sjöberg fra Sverige vant han Gr.N med soleklar margin.

– Dagen i dag har vært en opptur etter at vi rullet på ss2 i forrige NM runde på Konsmo, serviceteamet har lagt ned ganske mange dugnadstimer siden det løpet og jeg er takknemlig for at de har klart å få bilen i stand i tide, sier Steve.

 

Allerede fra den første fartsetappen fikk Steve og Joakim en god følelse i bilen og var raskeste Gr.N bil allerede der, den gode farten fortsatte utover dagen og inn til dagens første service ledet de klassen med nesten ett minutt, etter service skulle de samme etappene kjøres en gang til og nok en gang gikk det hele uten noen for form problemer. Inn til dagens andre service hadde ledelsen i Gr.N økt til 2 minutter og 24,9 sekunder.

 

Etter service gjensto kun tre etapper, to ganger på bilcrossbanen på Vennkvern og den fantastiske Vangsåsen etappen.

– Vangsåsen er sammen med Rokosjoøen er mine favorittetapper her på Hedemarken og på Vangsåsen som var den siste skikkelige etappen av løpet følte jeg virkelig at jeg utnyttet bilen skikkelig. Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet da marginen til R5 bilene har blitt mindre enn det det var på Aurskog. Skulle vært gøy å prøvd en R5 bil i et rally nå, sier en fornøyd Steve.

 

Seiersmarginen ble til slutt 2 minutter og 33,9 sekunder. Et imponerende resultat med tanke på at dette kun er Steve sitt andre fullførte løp i 4wd.

 

– Steve har värkligen tatt stora steg och jag är imponerad av hur högt tempo han har. Vårat samarbete blir bara bättre och bättre, sier Joakim.

 

 

Foto: Morten K. Larsen/KL Media