Russisk seier i Sigdalsrally

Det var noe så uvanlig som en russer som gikk til topps i årets Sigdalsrally. Teamet fra øst kan glede seg over seieren, men det var Anders Pettit Grøndal som tok full pott med NM-poeng i 4WD-klassen.

 

Det var Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov fra Russland som var raskest i Sigdal lørdag. De kjører en Skoda Fabia R5 i klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift. Gryazin er ingen hvem som helst, og har mye erfaring fra internasjonale løp. Han var 59 sekunder foran nestemann i mål.

 

Full poengpott til Anders Grøndal

Nummer to i klassen for de raskeste bilene ble Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen fra Asker og Bærum Motorsport i en Ford Fiesta R5. De ble utfordret av Marius Aasen og kona Marlene Engan Aasen, også de i en Ford Fiesta R5. Aasen kom meget godt i gang, og etter den fjerde etappen lå de på en imponerende andreplass. Dessverre for ekteparet måtte de bryte med ei ødelagt fjær på prøva etter. Dermed kunne Norgesmesteren fra 2016 høste full poengpott.

Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold stilte til start og ble nummer tre sammen med kartleser Cato Menkerud. De stilte i klassen utenfor NM med en Mitsubishi WRC. Dermed var det Hennings sønn, Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold og Øyvind Bæckstrøm, som kunne høste nest mest NM-poeng med sin Skoda Fabia R5.

Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport stilte også til start for å få kjøretrening før VM-runden i Sverige. Sammen med kartleser Torstein Eriksen fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal ledet han løpet til og med den femte fartsprøva. Deretter måtte de bryte på grunn av tekniske problemer.

Foto: Anne Berit J. Reinsborg

Mannefall i klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler var brødrene Lars Martin og Mads Ola Stensbøl fra KNA Kongsvinger raskest i sin Renault Twingo R2. Regjerende norgesmester Morten Storsveen, med kona Merete som kartleser, var ute av veien to ganger før de måtte bryte med tekniske problemer. Fjorårets sølvvinner, Sverre Håkon Frøslid fra NMK Fluberg måtte også bryte løpet. Dermed har Stensbøl fått et godt forsprang på sine tøffeste konkurrenter i årets mesterskap. Nummer to i klassen ble engelskmennene Tom Williams og Phil Hall. De kjører utenfor NM-konkurransen. Nummer tre ble Christoffer Pedersen fra Asker og Bærum Motorsport. Han kjører en Ford Fiesta og hadde med Morten og Merete Storsveens datter, Anniken Storsveen, som kartleser.

FOTO: BENJAMIN A. WARD / NORGES BILSPORTFORBUND

Anders Kjær og Gøril Undebakke raskeste bil i nasjonale klasser

Etter mye stang ut skulle det endelig lykkes for Anders Kjær fra NMK Larvik og Gøril Undebakke fra NMK Nore & Uvdal. De imponerte da de kjørte inn til en sjetteplass totalt med sin nasjonale tohjulsdrevne Golf 2 GTI. Dermed slo de også de nasjonale bilene med firehjulstrekk. Nummer to i klassen ble svenskene Kristian Johansson og Fredrik Livh, også de i en VW Golf. De var 23 sekunder bak nordmennene i mål. Nummer tre ble Jan Egil Halland og Anders Nygård fra NMK Nore & Uvdal i BMW M3. Det var kun fire sekunder ned Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal. Han hadde med seg regjerende norgesmester i kartlesing, Trond-Håvard Østheim fra NMK Hadeland. I likhet med Kjær og Johansson kjørte også de en VW Golf.

FOTO: BENJAMIN A. WARD / NORGES BILSPORTFORBUND

Favorittseier i klassen for nasjonale biler med firehjulstrekk

Ikke uventet ble det seier til Kenneth Johnsrød og Eirik Borge fra Asker & Bærum Motorsport. I år som i fjor kjører Johnsrød en Mitsubishi Evo IX. Det meste stemte, og i mål skilte det snaue to minutter ned til nestemann på lista, Tony Caspersen og Kjell Pettersen fra henholdsvis NMK Aurskog Høland og Asker & Bærum Motorsport i Subaru Impreza. 25 sekunder bak Caspersen kom Mats Lysen fra KNA Solør sammen med søsteren Lena Lysen fra NMK Elverum i en Mitsubishi EVO 6.

 

Topp 10 Sigdalsrally 2018

1.Nikolay Gryazin/ Yaroslav Fedorov, SRT Team, Skodia Fabia R5
2.Anders Grøndal/ Roger Eilertsen, Asker & Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5    +0.59,1
3.Henning Solberg/ Cato Menkerud, KNA Indre Ytre Østfold, Mitsubishi WRC + 1.35,00
4.Oscar Solberg/ Øyvind Bæckstrøm, KNA Indre Ytre Østfold/NMK Gardermoen, Skoda Fabia R5 +1.42,00
5.Mattias Jirvelius/ Erik Gustafsson, SMK Örebro/SMK Linde, Skoda Fabia R5 +2.50,1
6.Anders Kjær/ Gøril Undebakke, NMK Larvik/ NMK Nore & Uvdal, Golf 2 GTI +4.04,2
7.Oddbjørn Røed/ Haakon Sande, NMK Sandefjord/NMK Tønsberg, Ford Fiesta R5 +4.26,4
8.Kristian Johansson/ Fredrik Livh, Kinds MK/ Laxå MK, VW Golf IV +4.27,4
9.Christian August Selmer/ Frank Tore Larsen, Asker & Bærum Motorsport/ NMK Modum & Sigdal,  Ford Fiesta R5 +4.59,9
10.Martin Nygård/ Tina Olsen, KNA Kongsvinger, Subaru +5.12,1

 

Neste NM-løp er Rally Finnskog på Kongsvinger om to uker.

 

For ytterligere informasjon og resultater:

www.sigdalsrally.no