Sesongavslutning for ISachsen

S_Isachsen_13_nov
Global Rallycross Championship, hvor Sverre Isachsen er en av frontfigurene, har akkurat skrevet under en stor sponsoravtale med Red Bull. Torsdag avsluttes årets sesong i Las Vegas.

 

– At Red Bull blir tittelsponsor for Global Rallycross Championship er strålende nyheter, og bare bekrefter den fantastiske utviklingen dette mesterskapet har hatt de siste årene, sier Sverre Isachsen, som kjører for Subaru PUMA Rallycross Team og KNA Eiker.

 

Global Rallycross Championship (GRC) eies av TV-kanalen ESPN, og kjører sine fleste løp i USA. I år ble det også arrangert runder i forbindelse med X Games i Brasil, Spania og Tyskland, og på torsdag kjøres årets siste løp på en provisorisk bane utenfor Las Vegas Convention Center, hvor den store bilmessen SEMA-show arrangeres i disse dager.

 

– SEMA-show har blitt en av verdens viktigste bilmesser, og derfor betyr det mye for oss å kunne være en del av messen. Det betyr massevis av tilskuere, og ikke minst mange nordmenn som hvert år reiser til SEMA. Jeg må innrømme at GRC-mesterskapet imponerer meg mer og mer, og vi har i år kjørt noen fantastiske løp i forbindelse med X Games og at Red Bull nå blir tittelsponsor er toppen av kransekaka, sier en oppglødd Isachsen.

 

Energidrikkselskapet Red Bull er en stor aktør i internasjonal idrett, og sannsynligvis den største sponsoren i motorsport med blant annet to Formel 1-team og store avtaler med team og førere i en rekke mesterskap verden over.

 

– Vi ser på Red Bull som noe mer enn bare en sponsor, men en samarbeidspartner som vil hjelpe oss å utvikle Global Rallycross Championship ytterliggere, sier sjefen for GRC, Colin Dyne.

 

Håper på seier

Etter en sesong med flere pallplasseringer håper Sverre Isachsen å avslutte sesongen med en seier i Las Vegas. Egentlig var planen at han skulle kjøre en helt ny bil i dette løpet, men teamet har i stedet valgt å bruke gamlebilen.

 

– Vi ønsker å teste enda mer med den nye bilen før vi tar den i bruk neste sesong. Vi har hatt noen gode testdager i det siste, men vi skal utvikle den enda mer i løpet av vinteren. Derfor kjører vi med gamlebilen her i Las Vegas, men jeg tror det skal være mulig å vinne med den også.

 

De antatt tøffeste konkurrentene blir de seks Ford-førerne Toomas Heikkinen fra Finland, amerikanerne Tanner Foust, Ken Block, Scott Speed og Brian Deegan, samt svenske Patrik Sandell. Heikkinen har imponert stort denne sesongen, mens Sandell har klart overgangen fra rally til rallycross bra. De amerikanske førerne er superstjerner og får massevis av oppmerksomhet uansett om de havner på pallen eller ikke. Sverre Isachsen ligger på en sjuendeplass i sammendraget, og er beste fører som ikke kjører Ford. Han ligger foran førere som Liam Doran i Mini, teamkameraten i Subaru, Bucky Lasek, Travis Pastrana og Timur Timerzyanov i Dodge, Mattias Ekström i Volkswagen, Stephane Verdier i Hyundai og den tidligere F1-føreren Nelson Piquet Jr. i Mitsubishi.

 

– Jeg satser på en god avslutning på det som har vært en god sesong. Og neste år blir det enda bedre, sier Isachsen hemmelighetsfullt.