Siljehaug klar for Blancpain Endurance Series

 

Mads Siljehaug fra Lillehammer vant årets racingkonkurranse «Reiter Young Stars», hvor førstepremien er en full sesong i Blancpain Endurance Series med en GT3-bil i 2018.

Det var etter helgens to løp på Nürburgring i Tyskland at Mads Siljehaug sikret sammenlagtseieren i racingkonkurransen «Reiter Young Stars». Dermed er 21-åringen fra Lillehammer klar for en full sesong i et av de mest prestisjefylte GT-mesterskapene i verden neste sesong. Dette er en premie med en verdi på mer enn tre millioner kroner.

– Jeg er utrolig glad og stolt. Dette har vært målet hele sesongen, og nå blir det kjøring med en heftig GT3-bil neste sesong, sier Mads Siljehaug.

Intern konkurranse
Reiter Young Stars er en intern konkurranse blant alle som kjører en KTM X-Bow i det europeiske GT4-mesterskapet. Alle KTM-bilene driftes av teamet Reiter Engineering, og etter hvert løp kårer Reiter de beste sjåførene ut i fra blant annet kvalifiseringstid, gjennomsnittlig rundetid i løpet og dekkslitasje.

– Denne konkurranseformen er helt unik, og det er veldig bra fordi det betyr at det er kun mine prestasjoner som teller. Hvis teamkameraten min krasjer, for eksempel, så går ikke det utover mine poeng i Reiter Young Stars, forklarer Siljehaug.

Tolv løp over seks løpshelger
Mads Siljehaug startet helgen med å kjøre inn til en tredjeplass på kvalifiseringen, og han var også nest raskest av Reiter-førerne med KTM. I lørdagens runde av det europeiske GT4-mesterskapet på Nürburgring ble Mads og teamkamerat Jamie Vandelbalck nummer fem, og best av de åtte Reiter-teamene med KTM-biler. Max Koebolt og Ricardo Van der Ende i en BMW M4 GT4 vant løpet. I søndagens løp ble duoen nummer sju, og tredje beste Reiter-team med KTM. BMW-duoen Koebolt og Van der Ende vant søndagens løp også.

Med dette resultatet var sammenlagtseieren til Siljehaug i «Reiter Young Stars» sikret etter seks løpshelger på baner over hele Europa. Lenny Marioneck ble nummer to i «Reiter Young Stars», og dermed blir det han som blir Siljehaugs teamkamerat neste år.

– Dette er en fantastisk sjanse for meg. Bilsport er dyrt, og det er vanskelig å skaffe de nødvendige budsjettene. I fjor vant jeg Bilsporttalentet i Norge og det gjorde at jeg hadde råd til å være med i Reiter Young Stars i år. Nå får jeg kjøre GT3 gratis neste år, og det er helt ubeskrivelig. Jeg tror aldri jeg hadde klart å skaffe budsjettet som trengs hvis jeg ikke hadde vunnet denne konkurransen. Jeg vil derfor takke Reiter Engineering som har denne fantastiske konkurransen som gir unge førere en helt unik sjanse til å få en internasjonal racingkarriere, sier Siljehaug som kjører for KNA Lillehammer Motorsport.

Spennende fremtid
I Blancpain Endurance Series vil Mads Siljehaug konkurrere mot noen av verdens beste GT-førere og en rekke fabrikksteam, og alle løpene vises direkte på Eurosport. I årets sesong har fjorårets vinnere av «Reiter Young Stars» deltatt i Blancpain-serien med en Lamborghini Gallardo GT3.

– Jeg gleder meg veldig til neste sesong. Kanskje jeg flytter til Tyskland også for å jobbe enda tettere med Reiter-teamet, avslutter Mads Siljehaug som er en del av Team Norway, Norges Bilsportforbunds elitesatsing.