Slik så det ut på «hjemmesamling»

Da årets vårsamling med NBF Talentutvikling ble avlyst på grunn av koronaviruset, ble det arrangert en frivillig «hjemmesamling» i stedet. Mange utøvere deltok.

-Vi måtte forsøke å være kreative da vårsamlingen ble avlyst, og lagde i stedet en «hjemmesamling» med diverse oppgaver som deltakerne kunne gjøre hjemme. Det var helt frivillig å være med, men vi ble positivt overrasket over hvor mange som deltok, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Hjemmesamlingen bestod av både teoretiske og praktiske oppgaver. Deltakerne måtte først lese eller se filmer som omhandlet karriereveiledning, ernæring, sponsorarbeid, oppsett av bil, mediehåndtering og mental trening. I tillegg hadde fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass laget en fysisk oppgave, mentaltrener Jon Krognes en mental oppgave, samt at det var med en kjøreoppgave på simulator. Til slutt måtte deltakerne vise at de visste om et historisk øyeblikk i norsk bilsport.

Det er fortsatt mulig å gjøre oppgavene her!

-Vi har vurdert oppgavene og gitt en tilbakemelding til alle som deltok. Det var mange gode svar, og vi tror også de som deltok lærte litt av å gjøre oppgavene. For å finne svaret var det nødvendig å lese både karriereveiledninger, se filmer fra Olympiatoppen og Safe is Fast og lære av Olympiatoppens ernæringsprogram. Dessuten var de fysiske og mentale oppgavene spesialtilpasset bilsportutøvere.

Fremover blir det full fokus på talentutvikling, selv om koronaviruset setter visse begrensninger.

-Det er fortsatt spesielle tider for alle bilsportutøvere, men heldigvis er vi i gang med organisert trening. Det betyr at det går an å få kjøretrening i tiden fremover, om ikke annet.