Solberg-teamet vil fullføre suksessen

PSRX Volkswagen World RX Team Sweden gjør historisk suksess. Det Petter Solberg-eide VM-teamet i rallycross leder alt av tabeller og statistikk når siste tredel av sesongen påbegynnes i Frankrike til helgen.

 

Svenske Johan Kristoffersson leder VM for førere med 35 poeng på stallkompis Petter Solberg. 2016-mester Mattias Ekström er ytterligere 18 poeng bak når fire løp gjenstår av årets sesong. I teammesterskapet leder den norsk-svenske Volkswagen-duoen med overlegne 108 poeng.

 

Fire uker etter Kristoffersson og Solbergs dobbeltseier i Canada, skal niende av tolv VM-runder avgjøres i franske Lohéac, som ligger i Bretagne i Vest-Frankrike. Der vant Solberg i 2014 og Kristoffersson i fjor. Målet er en sjette VM-rundeseier på rad for Solberg-teamet. Ser man nærmere på tallene og statistikken bak prestasjonene så langt, er ny suksess innenfor rekkevidde:

 

* Kristoffersson har vunnet fire av de siste fem VM-løpene.

* Solberg vant den fjerde siste; runden på legendariske Lydden Hill i mai.

* Kristoffersson har sanket i gjennomsnitt 26,4 poeng av 30 mulige denne sesongen.

* Kristoffersson har vunnet 11 innledende heat, Solberg ni. Nestemann på lista har tre…

* Kristoffersson har kjørt inn til 26 av 32 mulige topp 5-plasseringer i innledende omganger, Solberg har 25.

* Kristoffersson har etter innledende omganger ledet tre løp, Solberg to av totalt åtte.

* Kristoffersson har vunnet seks av åtte semifinaler, Solberg fire.

* Kristoffersson har sju plasseringer på seierspallen på rad.

* Kristoffersson er en av kun to førere som har kjørt samtlige finaler hittil i sesongen. Den andre er svenske Timmy Hansen.

* Kun Solberg (fem i 2014) har vunnet flere løp enn Kristoffersson (4 hittil i 2017) på en sesong i rallycross-VM.

 

– Sesongen hittil har vært eventyrlig, vi hadde aldri forventet å gjøre det så bra så tidlig i teamets første sesong. Fra begynnelsen var målet å vinne team-VM, og vi er på god vei til å klare det. Men selv om det ser ganske overlegent ut både i team- og førermesterskapet akkurat nå, kan ting snu seg veldig raskt i rallycross. Vi er forberedt på å kjempe helt til siste løp, sier Petter Solberg.

 

I sesongens første tre løp ble duoen slått med henholdsvis 16 (Kristoffersson) og 24 (Solberg) poeng av Ekström. I de gjenstående løpene skal det deles ut ytterligere 120 poeng.

 

– Vi starter, akkurat som alle andre, på null poeng i Frankrike lørdag morgen. I løpet av helgen må vi fortjene alt om igjen for å få suksess. Vårt fokus hele denne sesongen er samarbeidet i teamet, og så langt har vi lyktes svært godt med det på samtlige plan. Nå handler det om å fullføre. Tidligere har jeg selv vært del av team der samarbeidet ikke alltid har fungert optimalt, og det kommer utvilsomt til syne gjennom resultatene, hevder Solberg.

 

Mens hans svenske teamkompis kjørte inn til seier så vel i Norge som Sverige tidligere i sommer, møtte Solberg trøbbel på sine hjemmearenaer. 24 av Kristofferssons nåværende 35 poengs forsprang gikk tapt for nordmannen i de skandinaviske løpene.

 

VM-runden i Frankrike starter lørdag og avsluttes LIVE på NRK 1 mellom klokken 14 og 16 søndag.

 

Førermesterskapet:
1) Kristoffersson 211
2) Solberg 176
3) Mattias Ekström, Sverige 158
4) Loeb 144
5) Hansen 135
6) Andreas Bakkerud, Norge 128

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 387
2) Team Peugeot-Hansen 279
3) EKS 236

 

Foto: Colin McMaster, McKlein