Stang ut for Krognes

Etter et sterkt løp under 24-timersløpet på Spa i slutten av juli og et brutt løp på Nürburgring Nordschleife i August var Christian Krognes (27) nok en gang tilbake i Tyskland for det sjette VLN-løpet for sesongen.

Sammen med Michele Di Martino og Matias Henkola deltok han i Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3, og til tross for at trioen viste sterke takter underveis ble løpet ødelagt allerede i første sving.

«Hele helgen ble litt stang ut for vår del, og det gjorde seg gjeldende allerede tidlig på løpsdagen. Teamet ga meg en perfekt posisjon mot slutten av kvalifiseringen, og kun én sving før mål lå jeg an til å ta bestetiden med omkring to sekunder. Dessverre tauet banemannskapene en havarert bil tvers over veien og utløste en dobbelt gulflaggsone – noe som gjorde at jeg kunne kjøre i maks 60 km/t i nesten hundre meter. Jeg var nest siste bil over mållinjen i feltet på over 150 biler, så det er helt utrolig at banemannskapene ikke kunne vente til vi hadde passert med å taue vekk den havarerte bilen» – sier en frustrert Krognes.

Teamet måtte derfor starte nede på en niendeplass på det fire timer lange løpet, og denne gangen var det Michele Di Martino som fikk prøve seg i starten. Tyskeren kom godt ut av startfeltet og avanserte flere posisjoner før første sving, der han i midlertidig regelrett ble feid av banen av en konkurrent.

«Bilen hadde såpass lite skade at vi kunne fortsette, men med to minutter opp til lederne etter de første rundene visste vi at pallen var utenfor rekkevidde. Derfor gjaldt det bare å holde et jevnt høyt nivå på kjøringen og samle så mye data før de tre siste løpene i år.

Krognes gikk i bilen som sistemann etter et solid pass av finske Matias Henkola, og fortsatte å kjøre bilen oppover i feltet. Hamar-gutten kom senere i mål på en syvendeplass, og var optimistisk foran de neste løpene etter målgang.

«Etter krasjen i starten gjaldt det bare å samle erfaring, og derfor gjorde vi oppsettsendringer ved hvert pit stop. Når først uhellet var ute slik som i dag synes jeg teamet gjorde alt riktig ved å teste så mye som mulig, samtidig som vi forsøkte å avansere. Jeg synes det ser lyst ut foran de siste tre løpene i VLN-serien, hvor vi har en klar ambisjon om å ta steget opp på toppen av pallen»

Krognes returnerer nok en gang til Nürburgring 23. september for et nytt løp i den Tyske VLN-serien.