Sterkt av Østberg i Frankrike

Mads Østberg og hans kartleser Jonas Andersson gjennomførte i helgen sin beste VM-runde på asfalt noensinne, og Mads er nå igjen foran Petter Solberg i VM-sammendraget.

Rallye de France Alsace siste dag står igjen som Østbergs beste dag på asfalt i løpet av hans karriere. På søndagens seks fartsetapper kjørte Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til andre beste tid på tre av etappene og til tredje beste tid på de tre andre etappene.

– Det har vært en jevn, hard fight helgen gjennom. I dag har vi kjørt fortere enn noen gang på asfalt. Likevel falt vi en plass og ender på 5. plass, men det var ingenting vi kunne gjøre noe med. Jeg ville ikke gjøre noe dumt og heller sitte igjen med en god følelse av løpet, sier Østberg.

Med 11 poeng fra Frankrike ligger duoen fortsatt på fjerdeplass sammenlagt i VM, men har nå Jari-Matti Latvala foran seg og Petter Solberg bak seg. Dermed er han nå den beste nordmannen i sammendraget, men har ingen planer om å gi seg der. For kampen om tredjeplassen har han overhodet ikke gitt opp.

– Vi er fortsatt veldig med i kampen og kommer til å gi alt i Italia for å slå Latvala. Helgens runde har gitt oss god erfaring og selvtillit, sier Østberg.

Petter Solberg kjørte også fort i Frankrike, og var med i toppen helt til han hadde en etter hvert svært omtalt avkjøring på lørdag. Petter kjørte ut blant vinrankene og endte sin ferd i en høyspentmast. Petter startet lørdagen på en 4. plass, og han var raskest på første mellomtid på lørdagens åpningsetappe, men så skulle det gå ille.

-Det gikk bra fra start, men vi kom utenfor veien i en rask venstresving og havnet inn i vinrankene. Jeg holdt gassen inne for jeg visste jo at vi ville komme ut på veien igjen på andre siden av vinrankene. Men jeg visste ikke hvor og når veien ville dukke opp og frontruta var dekket med løv og kvister. Dermed fortsatte ferden bare tvers over veien og inn blant nye vinranker før vi kjørte i elektrisitetsstolpen. Heldigvis ble ingen skadd, sier Petter Solberg som selvfølgelig var skuffet.

-Det var skuffende. Vi var på god vei på tredjeplassen, og jeg er sikker på at den var innenfor rekkevidde.

Petter og hans kartleser Chris Petterson startet igjen på søndag og var høyt oppe på enkelte etapper.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene endte på en 12. plass totalt med sin Skoda Fabia S2000 som de kjørte for Voilkswagen Motorsport. Det var kun teamkollega Sebastien Ogier som var foran den norske duoen i S2000-klassen. Ogier endte på 11. plass totalt.

Rally Italia er sesongens nest siste runde og går 18.-21. oktober.

Resultater Rally Frankrike
1. S Loeb/D Elena FRA Citroen DS3 3t 32min 53.0sek
2. J-M Latvala/M Anttila FIN Ford Fiesta RS +15,5sek
3. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Citroen DS3 +44,1
4. T Neuville/N Gilsoul BEL Citroen DS3 +1.07,3
5. M Østberg/J Andersson NOR Ford Fiesta RS +1.16,4
6. O Tänak/K Sikk EST Ford Fiesta RS +2.27,9
7. E Novikov/I Minor RUS Ford Fiesta RS +5.51,6
8. C Atkinson/G MacNeall AUS Mini John Cooper +6.42,4
9. M Prokop/Z Hrůza CZE Ford Fiesta RS +8.46,8
10. S Chardonnet/T De La Haye FRA Citroen DS3 +8.59,7
11. S.Ogier/J.Ingrassia FRA Skoda Fabia S2000, +9.03,6
12 A Mikkelsen/O Fløene NOR Skoda Fabia S2000 +11.19,4

VM-stillingen
1. S Loeb 244pts
2. M Hirvonen 173pts
3. J-M Latvala 131pts
4. M Østberg 125pts
5. P Solberg 119pts
6. E Novikov 69pts

Team
1. Citroen Total WRT 388pts
2. Ford WRT 259pts
3. M-Sport Ford WRT 137pts
4. Citroen Junior WRT 72pts
5. Adapta WRT 71pts
6. Qatar WRT 63pts