Stian Paulsen i Clio Cup

Racingfører Stian Paulsen (20) fra KNA Indre Ytre Østfold er klar for nye utfordringer. Førstkommende helg debuterer han i den belgiske Renault Sport Clio Cup på Zolder-banen.stian_paulsen.jpg

Etter to år i den tyske ADAC VW Polo Cup tar Fredrikstad-gutten et skritt videre i karrieren når han nå bytter til Renault Sport Clio Cup. Totalt 12 løp står på programmet i den belgiske cupen. I tilegg vil Stian kjøre enkelte runder i det danske mesterskapet, som for øvrig ble vunnet av Petter Granlund fra KNA Oslo i fjor.

-Jeg er spent for sesongåpningen. Jeg får ikke bilen før denne uken, og håper å få en test før vi kommer til Zolder på fredag, sier den talentfulle racerføreren, som til tross for at han ikke er mer enn 20 år debuterte i gokart allerede for 11 år siden.

I fjor kjempet Stian Paulsen om den prestisjefylte seieren i ADAC VW Polo Cup helt til siste løp, men måtte ta til takke med 3. plass i den knallharde konkurransen etter tekniske problemer i siste løp.

-Etter to år i Polo Cup i Tyskland ville jeg forsøke noe nytt, og Renault Sport Clio Cup er et skritt videre. Jeg hadde to fine år i Polo Cup, men bilene i Clio Cup er mer racerbil, sier Stian Paulsen.

Bilene har en 2 liters 16 ventilert motor som yter 200 HK. De er utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse og 17 tommers racinghjul. Bilene veier 1 160 kg.

-Motorene er plombert så de kan vi ikke gjøre noe med. Men understell og fjæring kan vi justere, og det ligger mange utfordringer der for å få en slik bil til fungere best mulig, sier Paulsen som vil ha sin bil hjemme i Norge og kjøre i egen regi og ikke i et belgisk team.

Det er totalt seks runder og to løp i hver runde i den belgiske cupen. Fem av rundene kjøres i Belgia, henholdsvis Zolder og Spa Francorchamps, og den sjette på tyske Nürburgring. Totalt er det 28 førere som er påmeldt i den belgiske cupen.

-Jeg har ikke kjørt på verken Zolder eller Spa, men på Nürburgring har jeg mye erfaring. Der har jeg kjørt flere løp med VW Polo. Jeg kjenner ingen av førerne jeg skal konkurrere med, så det blir mye nytt for oss denne sesongen, sier Stian Paulsen.
I tillegg til de 12 løpene i den belgiske cupen kommer Stian Paulsen til å kjøre enkelte runder i Danmark.clio_cup.jpg