Stolte tradisjoner skal forsvares

Både Mads Østberg og Frank Tore Larsen er på plass når årets fjerde EM-runde, Rally Estland, innledes fredag kveld. Der har de stolte norske tradisjoner å forsvare.

Etter Royal Rally of Scandinavia, som var årets tredje runde og ble vunnet av Oliver Solberg, så ligger Mads Østberg på en 6.plass i EM-sammendraget med sin Citroën C3 Rally2. Sammen med kartleser Patrik Barth har han kjørt inn 31 poeng. Franske Mathieu Franceschi leder med sin Skoda og 56 poeng. Regjerende mester, Haydon Paddon i Hyundai, har også 56 poeng på andreplass.
Frank Tore Larsen og Lars-Håkon Lundgreen kjørte sin VW Polo inn til en meget sterk 4.plass i den svenske EM-runden, og ligger på en 14.plass sammenlagt med de 21 poengene de tok med seg fra Värmland. I Rally Estland er Torstein Eriksen tilbake i kartleserstolen hos Frank Tore. Han kommer rett fra en sterk VM-runde sammen med Andreas Mikkelsen i Polen.

Frank Tore LARSEN performs during the FIA European Rally Championship @World / Red Bull Content Pool /

I Rally4-klassen ligger svenske Calle Carlberg på en 3.plass i sin Opel Corsa. Han har norske Jørgen Eriksen som kartleser. Det er svensk ledelse i denne klassen. Mille Johansson topper, også han i Opel. Mellom dem ligger Max McRae.

Rally Estland innledes med en kort publikumsetappe fredag kveld. På lørdag kjøres ni etapper, mens det hele avsluttes med fire etapper på søndag. Alle etapper er på grus., og de 14 etappene er totalt 187,6 km. Det er 51 biler til start i EM-runden.

Det har vært mye norsk suksess i Rally Estland de siste årene. Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen vant WRC2-klassen i løpet da det hadde VM-status i 2022 og 2023. I 2021 ble det andreplass på Andres og Ola Fløene i WRC2 i Estland. Andreplass ble det også til Mads Østberg og Torstein Eriksen i WRC2-klassen i 2020. Da var det Oliver Solberg som vant, mens Mads og Torstein ble verdensmestere det året.
I 2019 kjørte Andreas Mikkelsen og Anders Jæger inn til andreplass totalt i Hyundai i20 WRC bak Ott Tänak i løpet.

Mer om Rally-EM: Home | FIAERC.com | FIA European Rally Championship | Official Website