Stor deltagelse i Aurskog-Høland Rally

Det var over 100 biler til start da NMK Aurskog-Høland arrangerte årets andre NM-runde, Aurskog-Høland Rally på lørdag. Arrangementet var tilgodesett med strålende sol og flott sommervær, og Frank Tore Larsen kjørte inn til seier i år som i fjor.

Det har vært en utfordrende sesong for rally-NM på grunn av pandemien så langt i år. Flere løp er utsatt, og så langt er kun KNA Rally Finnskog og Aurskog-Høland Rally blitt avviklet.

Aurskog-Høland Rally, som forøvrig hadde 30-årsjubileum i år,  inneholdt åtte fartsetapper, fire etapper som alle ble kjørt to ganger. Det var en tøff åpning for førere med lite kjøretrening. Etappen Mangen på hele 26 km var utfordrende for flere.
Frank Tore Larsen og Morten Erik Abrahamsen i VW Polo R5 tok ledelsen fra start. De to vant seks av de åtte etappene.
Vinneren av vinterens KNA Rally Finnskog, Marius Aasen og kartleser Marlene Engan Aasen, åpnet lørdagens løp 7.8 sekunder bak Larsen.
Aasen vant etter hvert to etapper, SS4 og 6. På alle etappene med unntak av SS5 var Larsen og Aasen de to beste. På SS5 var det Anders Grøndal som noterte bestetid bak Larsen.

Etter at alle åtte etapper var unnagjort var Frank Tore Larsen 22.2 sekunder foran Marius Aasen. Anders Grøndal/Marius Fuglerud kjørte inn til 3. plass i Ford Fiesta Rally2. På en fjerdeplass fulgte Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Ford Fiesta R5. Trond Sveinsvoll/Jørgen Nordhagen i Citroën C3 R5 rundet av topp 5.
I NM-sammendraget ligger dermed Marius Aasen og Frank Tore Larsen helt likt i toppen. Begge har en seier og en andreplass, og begge har en Power Stage-seier og dermed 58 poeng.

Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud var de eneste som kom inn blant topp ti uten R5-bil. Med sin Subaru Impreza ble de klare vinnere av nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler. Han vant klassen foran Thomas Kvam/Stian Johnsen i Mitsubishi Lancer.

Steve Røkland leverte nok et imponerende løp i sin Peugeot 208 R2. Samen med kartleser Dag Nordstrand kjørte han inn til 11. plass totalt og klar seier i NM-klassen for nyere tohjulsdrevne biler. Morten og Merete Storsveen endte på andreplass, men var over to minutter bak i sin Renault Twingo R2.
Steve Røkland har sikret seg en klar NM-ledelse etter to løp, 24 poeng foran Storsveen.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var Olav Fredriksen i det umulige hjørnet på lørdag. Sammen med kartleser Ole Thomas Westby ledet han klassen fra start til mål i sin Volvo 240, og endte på 12. plass totalt. Til slutt var han 33 sekunder foran Ole Gunnar Skogli/Raymond Braathen i Ford Sierra Cosworth.

NRK1 sendte en snau halv times sending fra løpet på søndag kveld. Dette kan også ses på nett-TV.