Team Norway: Stor suksess for Team Norway

Team Norway, Norges raskeste landslag, har hatt en sterk start på sesongen. Her oppsummerer vi resultatene i årets fire første måneder.

Etter hver helg legges det ut en nyhetsoppdatering på www.facebook.com/teamnorwaynbf, www.instagram.com/teamnorway og www.twitter.com/teamnorwaynbf om hvordan det har gått med utøverne på «Team Norway – National Team».

På Norges raskeste landslag er det til sammen 14 utøvere. Åtte av førerne er på «elitelandslaget», som primært er for profesjonelle bilsportutøvere som kjemper helt i verdenstoppen i sin gren. Seks av førerne er på «satsingslandslaget», som er de utøverne som får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

-Det har vært en god start på sesongen for Team Norway – National Team. Førere som Dennis Olsen, Fredric Aasbø, Mads Østberg og Ole Christian Veiby har vunnet løp, og mange har vært på pallen. Jeg tror suksessen fortsetter resten av sesongen også, og at utøverne vil stå for mange sterke resultater, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Utøverne på «satsingslandslaget» får tett oppfølging av NBF Talentutvikling med blant annet egne treninger i Norge, tett oppfølging når det gjelder karriereveiledning og bistand av landslagstrener ute på løp. I tillegg finnes et «Team Norway – Junior Team», som består av morgendagens stjerner.

-Det er de 14 utøverne på vårt «National Team» som vi følger opp tettest på sosiale medier. Det er to årsaker til dette. For det første mener vi det er viktig å synliggjøre overfor media og miljøet ellers hvem som er «eliten» i norsk bilsport. Bilsport er en uoversiktlig idrett med massevis av forskjellige grener, klasser og mesterskap, og da tror vi det er lurt å fremheve hvem som er våre fremste utøvere. Dette har vi allerede fått positive tilbakemeldinger på fra media. Den andre årsaken til at vi primært følger opp de fremste utøverne er også på grunn av ressurser. Ingen av oss i NBF Talentutvikling jobber på heltid med dette, og det er tidkrevende nok å følge nøye med på opptil 14 utøvere hver helg, og oppdatere verden om hvordan det går med disse. Men vi utelukker ikke at vi kan følge opp utøverne på vårt «Junior Team» også tettere i fremtiden, forklarer Gulbrandsen.

På denne websiden kan man lese mer om Team Norway.

Her er rapportene som har blitt lagt ut på sosiale medier så langt i år:

12.05.19:

12.05.19: Denne helgen gikk Fredric Aasbø fra «Team Norway – National Team», også kalt Norges raskeste landslag, helt til topps i Formula Drift-løpet på Road Atlanta.

På Spa i Belgia hadde Andreas Bakkerud en sterk helg, og ble til slutt nummer to i VM-runden i rallycross.

Vi hadde også med to nordmenn i Rally Chile. Andreas Mikkelsen ble nummer sju, mens Mads Østberg ble nummer to i WRC2.

Dennis Olsen deltok i Blancpain GT Series Endurance Cup på Silverstone i Storbritannia sammen med Dirk Werner og Matt Campbell. Trioen ble nummer 19.

Også Marius Nakken kjører Porsche, og kjørte i dag årets første løp i Porsche Supercup i spanske Barcelona. Det ble til slutt en 19. plass på Nakken.

06.05.19:

06.05.19: Seks utøvere fra «Team Norway – National Team» i aksjon denne helgen. Marcus Påverud og hans teamkamerat kjørte inn til en 7. plass og en 10. plass i de to løpene i det europeiske GT4-mesterskapet på Brands Hatch i Storbritannia. Påverud og Trefz tok også første- og andreplass i ProAM-klassen. I samme løp deltok Mads Siljehaug og teamkamerat Phil Hill, men et sammenstøt gjorde at det bare ble en 25. plass i første løp. I andre løp imponerte Siljehaug med en stor opphenting, og det ble en femteplass totalt – før en tidsstraff gjorde at de ble flyttet ned til 18. plass.

Emil Heyerdahl gjorde sin debut i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Knutstorp i Sverige denne helgen, og kjørte inn til 12. og 11. plass, og tredje- og andreplass i «Approved Cup» for de med den forrige modellen av Porsches cup-bil.

Dennis Hauger gjennomførte sine første tre løp i det italienske Formel 4-mesterskapet på Vallelunga. Igjen var Dennis raskest på treningene, mens en vanskelig kvalifisering på vått gjorde at det ble startspor 2, 5 og 12 i de tre løpene. Men så mente dommerne at bensinen til Hauger var ureglementer, og dermed måtte han starte bakerst i alle tre løpene. Etter strålende oppkjøring ble det en 20. plass, 10. plass og 11. plass i de tre løpene.

Her hjemme har Rally Sørland gått av stabelen, hvor Ole Christian Veiby vant totalt. Jacob Lyseng kjørte inn til andreplass i sin klasse.

I helgen har det også vært flere utøvere fra «Team Norway – Junior Team» som har imponert med flotte resultater, som Edward Sander Woldseth med seier i Formel Nordic i Sverige, Ola Nore Jr., Håkon Sveen Frøslid og Lars Martin Stensbøl med godt tempo i Rally Sørland, Phillip Sebastian Ruud med bra tempo i FIA Karting Academy, og Sondre Evjen som har presentert at han skal kjøre EM i rallycross med en Supercar!

28.04.19:

28.04.19: En fantastisk helg er unnagjort med hele 10 av 14 utøvere i «Team Norway – National Team» i aksjon! I årets femte VM-runde i rally i Argentina løsnet det endelig for Andreas Mikkelsen som kjørte inn til en strålende andreplass. Mads Østberg har også grunn til å være fornøyd med seier i WRC2.

I årets andre VM-runde i rallycross i Spania ble det tredjeplass til Andreas Bakkerud.

To nordmenn var i aksjon på Oschersleben i Tyskland, hvor Mads Siljehaug imponerte stort da han kjørte seg fra 24. og sisteplass til ledelse i det tyske GT4-mesterskapet. Dessverre holdt ikke teamkameraten ledelsen, og det ble en femteplass i det første løpet. I søndagens løp kjørt duoen inn til en sterk andreplass. Oschersleben var også vertskap for årets tre første løp i det tyske Formel 4-mesterskapet. Dennis Hauger imponerte med å kjøre inn til raskeste tid i begge de to kvalifiseringene, men en straff for å ha kjørt for fort under rødflagg gjorde at han startet det første løpet fra 11. startposisjon. En god oppkjøring sikret en tredjeplass. I det andre løpet gjorde en snurring at det ble 14. plass i mål, og i det tredje løpet ble Dennis påkjørt av en konkurrent.

På Nürburgring i Tyskland stilte Team Norway-førerne Dennis Olsen og Christian Krognes til start i årets tredje VLN-løp. Dennis imponerte stort med den forrige modellen av Porsches GT3-bil, kjørte fra de mer etablerte fabrikkførerne i kraftig regnvær og var på vei mot seier. Seieren glapp imidlertid da temkameraten tok over på den siste runden, men det holdt til andreplass for duoen. Christian Krognes fikk ikke kjørt løpet fordi teamkameraten krasjet.

I Orlando i USA kjørte Fredric Aasbø årets andre runde av Formula D, men han røk ut av «Top 16». Martinius Stenshorne kjørte årets andre runde av WSK Euro Series i franske Angerville, noe som også var hans første løp for Ricky Flynn Motorsport. Martinius kjørte inn til 15. plass i OKJ. Hjemme i Norge kjørte Jacob Lyseng fra Nore & Lyseng Rally NM i bakkeløp på Hunderfossen, hvor Lyseng ble nummer 11 i sin klasse.

22.04.19:

22.04.19: En litt roligere påskehelg for utøverne på «Team Norway – National Team», men Martinius Stenshorne har kjørt årets første EM-runde i OKJ i franske Angerville. Der var også landslagstrener i Norges Bilsportforbund, Fredrik Brenna-Lund på plass. Dessverre gikk det ikke helt veien for Martinius som til slutt ble nummer 46 etter de innledende heatene, noe som ikke holdt til finaleplass denne gangen. Men Martinius, som var blant verdens beste i klassen Mini i fjor, krommer nakken og kommer sterkere tilbake.

Ellers har Dennis Hauger brukt påsken på å teste i Italia foran sesongstarten i Formel 4, hvor Hauger skal kjøre både det tyske og det italienske mesterskapet. Fokus, råskap og glede på Norges raskeste landslag!

14.04.19:

14.04.19: Flere førere fra Team Norway – National Team i aksjon denne helgen. Hele tre førere kjørte på Monza, hvor årets første løp i Blancpain GT Endurance Cup gikk av stabelen. I hovedløpet ble Dennis Olsen nummer 8 av de 46 startende bilene sammen med sine teamkamerater Matt Campbell og Dirk Werner i en Porsche 911 GT3.

Monza var også vertskap for årets to første runder i GT4 European Series, hvor det også var store startfelt med 36 biler til start. Marcus Påverud og hans teamkamerat hadde en flott start på sesongen med 10. og 5. plass i de to løpene, mens Mads Siljehaug og hans teamkompis måtte bryte begge løpene.

I årets andre VLN-løp på Nürburgring ble løpet avbrutt for Christian Krognes og de andre deltakerne på grunn av snø! På New Zealand vant Mads Østberg den historiske klassen i Otago Rally. Fokus, råskap og glede med Norges raskeste landslag!

08.04.19:

08.04.19: Nok en helg med stor aktivitet for utøverne i «Team Norway – National Team». I årets første VM-runde i rallycross i Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emirater var Andreas Bakkerud blant de aller raskeste, men var involvert i en kollisjon med Timmy Hansen, og kom ikke til semifinale.

På Sepang i Malaysia kjørte Dennis Olsen årets første runde i Blancpain GT World Challenge Asia. Dennis kjørte inn til pole position, og sammen med sin bronse-rangerte teamkamerat ble det en sjette- og tiendeplass i de to løpene.

I Long Beach i USA ble Fredric Aasbø nummer fire i årets første runde i Formula Drift etter at han fikk motorproblemer.

Ellers har gokartfører Martinius Stenshorne vært i Angerville i Frankrike for å forberede seg til den første EM-runden på samme bane, og rallyfører Jacob Lyseng fra Nore & Lyseng Rally kjørte inn til klasseseier i Vårsleppet på Lista – hvor også hans teamkamerat Ola Nore, som er med på «Team Norway – Junior Team» kjørte inn til klasseseier.

01.04.19:

01.04.19: Nok en helg med Team Norway-førere over hele verden. Christian Krognes ble beste nordmann i årets andre runde av Intercontinental GT Challenge på Laguna Seca i USA med en åttendeplass sammen med Walkenhorst Motorsport. Dennis Olsen og hans teamkamerater så ut til å ta sin andre strake seier i mesterskapet, men måtte bryte med girkasseproblemer.

I Rally Korsika var Ole Christian Veiby på vei mot en andreplass i WRC2 da han slo i stykker hjulopphenget.

I WSK Euro Series på Sarno var Martinius Stenshorne med i OKJ. Martinius viste et godt tempo, men ble påkjørt av en konkurrent i finalen. Fokus, råskap og glede med Norges raskeste landslag.

25.03.19:

25.03.19: Flere førere fra Team Norway – National Team har vært i aksjon også denne helgen. Christian Krognes og hans teamkamerater ble nummer tretten i åpningsløpet i VLN på Nürburgring.

Martinius Stenshorne ble nummer 21 i finalen i WSK Super Master Series i Napoli og Andreas Bakkerud ble nummer seks i Rally X on Ice i Åre. Ellers har både Ole Christian Veiby og Mads Østberg testet i Syd-Europa de siste dagene. Fokus, råskap og glede på Norges raskeste landslag!

18.03.19:

18.03.19: Ingen løp for førerne i Team Norway – National Team denne helgen, men det er mange som er ute i verden på tester. Porsche-proff Dennis Olsen er inne i en travel periode med test av tre Porsche GT3-biler. Først var han på Paul Ricard i Frankrike for å teste for Rowe Racing, som han skal kjøre for i Blancpain GT Endurance Series, så dro han rett til Nürburgring i Tyskland for å teste for Manthey Racing på den offisielle VLN-testen. Der delte han for øvrig garasje med sportssjef i NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen, som også var på Nürburgring for å teste sin TCR-bil sammen med resten av sitt team. Fra Nürburgring dro Dennis rett til Sepang i Malaysia for å teste for et team han skal kjøre for i Blancpain GT World Challenge Asia.

På Paul Ricard har også Christian Krognes vært den siste tiden for å teste BMW GT3 for Walkenhorst Motorsport foran sesongstarten i VLN, mens Mads Siljehaug har vært på Monza i Italia for å teste sin KTM GT4 for Reiter Engineering.

I dag er Marcus Påverud på Zandvoort i Nederland for å teste for Mercedes GT4 for Leipert Motorsport. Også Dennis Hauger har testet Formel 4 på Mugello i Italia de siste dagene, og det betyr at sesongstarten nærmer seg med stormskritt for flere! Fokus, råskap og glede med Norges raskeste landslag!

10.03.19:

10.03.19: Nok en travel helg for utøverne i Team Norway, Norges raskeste landslag. Andreas Mikkelsen ledet Rally Mexico, da han var uheldig og traff en stein på fredag.

Martinius Stenshorne ble nummer 18 i den tredje runden i WSK Super Master i Italia. Martinius startet på sjette, men på grunn av en krasj havnet han lenger bak.

Flere Team Norway-førere også har vært opptatt med testing denne helgen, og mange fra Team Norway var med på årets vårsamling med NBF Talentutvikling i regi av Fredrik Brenna-Lund, Jan Åge Asgrimsplass og Atle Gulbrandsen. Der fikk utøverne prøve seg på skiskyting, gjennomførte flere tøffe treningsøkter på Norges Toppidrettsgymnas og fikk høre foredrag av Tommy Rustad, Tommy Østgaard og Roger Moen. Fokus, råskap og glede!

04.03.19:

04.03.19: Team Norway-fører Dennis Olsen kjørte denne helgen to løp i Blancpain GT World Challenge America på COTA-banen i Texas. Dennis og teamkamerat Anthony Imperato kjørte inn til andreplass og tredjeplass i Pro Am-klassen.

Ellers har Martinius Stenshorne vært på La Conca-banen helt sør i Italia for å teste foran helgens løp i WSK Super Master Series, mens Christian Krognes deltok i årets tredje runde i Simracing GP, hvor han var oppe på en tredjeplass før en kollisjon sendte han ned på en sjuendeplass. Emil Heyerdahl ble nummer 12, mens Sindre Setsaas vant løpet.

26.02.19:

26.02.19: Rolig helg for Team Norway da Numedalsrally ble avlyst. Men Martinius Stenshorne fra vårt satsingslandslag har vært i aksjon i andre runde av WSK Super Master Series i italienske Lonato, i klassen OK Junior. Etter god kjøring var han oppe på en tiendeplass i finalen, da kjedet røk.

18.02.19:

18.02.19: Stor rallyhelg for Team Norway. Ole Christian Veiby vant WRC2-klassen i Rally Sverige, og Mads Østberg ble nest beste i WRC2, og han vant dermed WRC2Pro-klassen. Andreas Mikkelsen kjørte inn til fjerdeplass totalt i løpet. Fokus, råskap og glede på Norges raskeste landslag!

11.02.19:

11.02.19: En litt roligere helg for Team Norway-utøverne, men Andreas Bakkerud har vært i aksjon i årets finaleløp i isracingserien Trophée Andros på selveste Stade de France i Paris. Bakkerud delte bil med sønnen til F1-legenden Alain Prost, Nico, og Team Norway-føreren ble med sin elektriske bil nummer fem i sin finale. En finale som ble vunnet av Olivier Panis foran Sebastien Loeb.

Ellers har både Mads Østberg og Martinius Stenshorne vært travle med testing, også er det flere Team Norway-førere som kjørte kvalifisering til det neste løpet i SimRacing Grand Prix, deriblant Christian Krognes, Emil Heyerdahl og Dennis Hauger.

04.02.19:

04.02.19: Fantastisk helg for Team Norway. Dennis Olsen kjørte inn til en sensasjonell seier sammen med sine teamkamerater i 12-timersløpet på Bathurst i Australia, som også var årets første løp i Intercontinental GT Challenge! Christian Krognes var også med, men hans team måtte dessverre bryte tidlig med tekniske problemer.

I Rally Hadeland ble det dobbeltseier til Team Norway med Ole Christian Veiby foran Mads Østberg. Fra vårt satsingslandslag stilte Jacob Lyseng fra Nore & Lyseng Rally til start i Rally Hadeland, men måtte bryte løpet etter en avkjøring.

I WSK Super Master Series på Adria ble det en utfordrende helg for Martinius Stenshorne, som til slutt kjørte inn til en åttendeplass i B-finalen i OKJ.

28.01.19:

28.01.19: Sesongen er i gang for flere Team Norway-utøvere. I Rally Monte Carlo måtte Andreas Mikkelsen bryte, mens Ole Christian Veiby ble nummer tre i WRC2.

I 24-timersløpet på Daytona måtte Dennis Olsen bryte da en teamkamerat krasjet.

I Trophee Andros i Frankrike ble Andreas Bakkerud nummer ni i sin klasse med sin elektriske isracer, og Martinius Stenshorne ble dessverre påkjørt i prefinalen i WSK-løpet i Italia. Alle førerne på Norges raskeste landslag viste et bra tempo, og endelig er sesongen i gang for mange. Fokus – råskap – glede!