Suksess for Schjerpen i Portugal

I helgen ble det avholdt finale i 24-timers serien på Autodromo Internacional do Algarve i Portugal. Til start stilte nordmannen Aleksander Schjerpen.

 

Schjerpen som i 2016 blant annet vant det prestisjefylte 24-timers løpet i Dubai, har fått mye erfaring innen GT og langdistanse løp.

 

Denne helgen var det sesong finale i Portugal, og for teamet til Schjerpen sto det om mesterskapstittelen.

Etter uflaks tidligere i sesongen for Lamborghini var det ikke lenger mulig for Schjerpen å vinne førermesterskapet for Lamborghini. Han ble derfor leid inn av Ginetta sitt team, for å prøve å vinne team mesterskapet.

Dette førte til mye ekstra press for både team og førere, men Schjerpen lot ikke det påvirke hans innsats.

 

Helgen startet med trening og kvalifisering, Schjerpen viste seg fra sin beste side, og hadde raskeste tid under treningen. En av de andre sjåførene skulle kjøre kvalifiseringen og Schjerpen skulle stå klar hvis han ikke var rask nok. De var raskest og startet fra beste startspor. De hadde 24 timer med hard jobb foran seg. Elverums gutten delte bil med 2 andre førere, det kom derfor til å bli en intens natt. Det var veldig varmt denne helgen med en lufttemperatur på 35 – 40 grader og en asfalttemperatur på 58 grader.

 

Løpet startet lørdag kl 15:30 og etter en kjempe start ledet de inn mot natten. Spenningen steg i teamet. «Det er om natten det meste skjer» sa Schjerpen like før mørket la seg over banen.

Elverumsingen skulle vise seg å få rett, etter et 2 timers stint, ved midnatt havarerte motoren i bilen og de måtte inn å bytte motor. De tapte dyrebar tid i pit, og mekanikerne jobbet på spreng for å få inn ny motor og bilen ut på banen igjen.

 

Etter en fantastisk innsats av teamet fikk de bilen ut på banen igjen, og førerne hadde en ekstrem oppgave foran seg for å ta igjen det tapte.

 

Når 24 timer var gått gikk Schjerpen og teamet i mål på en meget velfortjent 2 plass. Akkurat nok til å sikre team mesterskapet!

 

Etter løpet var det en sliten Schjerpen som steg opp på pallen.

 

«Det har vært et ekstremt tøft løp, både for bil, førere og ikke minst teamet, som gjorde en helt fantastisk jobb i hele helgen. Vi er veldig fornøyd med resultatet på tross av at 1 plass var så nær. Vi kjørte inn veldig mye på slutten og 1 time til hadde gjort seg. » sa en fornøyd Schjerpen.

 

Sesongen til nordmannen er fortsatt ikke ferdig, nå er det noen uker med fri før han skal fortsette ett test program med Lamborghini. Siste løpet til Schjerpen i år blir på Circuit of The Americas som ligger i Texas, USA. Her stiller han til start i den største og raskeste klassen med sin Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo.