Talentutviklingen får FIA-støtte

motorsport-safety.jpgTalentsatsingen som er gjort i Norges Bilsportforbund de siste årene har fått viktig anerkjennelse. Det internasjonale bilsportforbundet, FIA, gir i år økonomisk støtte til satsingen.

-Det er veldig hyggelig at vi har fått denne anerkjennelsen av det arbeidet vi gjør. Det er motiverende for oss som arbeider med dette, sier sportssjef i NBF, Holm Jacob Matheson.

Like før årsskifte kom beskjeden om at det norske prosjektet var blant de som kom til å få økonomisk støtte fra FIA. Like etter kom den endelige beskjeden om at talentutviklingsprosjektet i Norge får et tilskudd på 39 000 Euro, eller drøye 310 000 norske kroner i år.

-Midlene som vi nå har fått stammer fra den boten formel 1-teamet McLaren fikk for å ha spionert på Ferrari. Disse midlene ble satt i et fond som forvaltes av FIA Institute, og det deles ut midler til nasjonale forbund som har prosjekter rettet mot unge utøvere. Man er spesielt opptatt av at midlene skal brukes til tiltak rettet mot sikkerhet, og det er noe av det vi lærer våre utøvere mye om. Sikkerhet er viktig i bilsport og det er viktig å lære seg å ivareta den i så ung alder som mulig, sier NBFs generalsekretær Arild Antonsen.

Bilsportforbundets tealentutviklingsprogram foregår i fire trinn, fra klubbplan til elitesatsing.

Trinn 4
Aktiviteter på klubbnivå (bla arbeid med Pilotklubber)

Trinn 3
Samlinger i regi av NBF

Trinn 2
Oppfølging av utvalgte førere som står på terskelen til en internasjonal karriere (3-6). Dette vil primært si tilgang til NBFs fagkompetanse etter individuelle behov. Alle førerne vurderes etter endt sesong for evt. fortsatt oppfølging på dette trinnet. Samarbeidet er forpliktende for begge parter basert på en kontrakt.

Trinn 1
En satsing på noen få eliteførere (1-3) som er på internasjonalt elitenivå eller er i ferd med å komme dit. Bygger videre på trinn 2, men med en ytterlige spisset oppfølging etter behov/nødvendighet. Alle førerne vurderes etter endt sesong evt. fortsatt oppfølging på dette trinnet. Samarbeidet er forpliktende for begge parter basert på en kontrakt.

Belgisk interesse

Sist helg var for øvrig en gruppe utøvere og ledere fra det belgiske bilsportforbundet i Oslo for både å trene og teste seg, og for å utveksle erfaringer med sine norske kollegaer.

-De var her med fem unge utøvere som var på Olympiatoppen for trening og testing. I tillegg gikk de på ski i Holmenkollen og hadde også sosiale aktiviteter som aking i korketrekkeren, kan NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson fortelle.