Team Norway: VM-runder

Det får ikke så mye oppmerksomhet i rikspressen, men norsk bilsport har flere utøvere som deltar i offisielle VM-runder og verdensmesterskap, og så også denne helgen.

Vi starter på Fuji-banen i Japan, hvor Dennis Olsen kjørte årets sjuende runde i FIA World Endurance Championship. Dennis stiller i LMGT3-klassen med en Ford Mustang, men det ble et vanskelig løp for Olsen, Christian Ried og Mikkel Pedersen som til slutt ble nummer seksten. Neste VM-runde er i Bahrain.

På banen PF International i Storbritannia ble årets verdensmesterskap i gokart kjørt i helgen med en norsk deltaker til start, nemlig Vegard Klemetsen. Klemetsen stilte til start i OK-klassen, men fikk det ikke helt til denne helgen. Klemetsen har imponert stort tidligere i sesongen, men denne gangen ble det en 73. plass i verdens hardeste gokartklasse.

I Baku i Aserbajdsjan kjørte Dennis Hauger som vanlig Formel 2, og etter en 13. plass i kvalifiseringen ble det en 14. plass lørdag og en 9. plass søndag etter blant annet påkjørsler og tidsstraffer.

Denne uken arrangerer NBF Talentutvikling Bilsporttalentet, hvor en heldig vinner stikker av med 300 000 kroner.