Til Tsjekkia for å øke ledelsen

a_mikkelsen_irl_12_1.jpgAndreas Mikkelsen reiste rett fra suksess i VM-runden i Tyskland og videre til Tsjekkia for å kjøre IRC-runden Barum Rally Zlin til helgen.

Målet er å øke sammenlagtledelsen i IRC.Det er fjerde gangen Andreas deltar i Barum Rally Zlim, og ingen av hans konkurrenter i IRC kjenner løpet så godt. Sammen med kartleser Ola Fløene debuterte Andreas i IRC-sammenheng nettopp i dette løpet i 2009. I 2010 og 2011 kjørte han inn til femteplass i sin Skoda Fabia S2000, mens han i fjor ledet løpet helt til han fikk en punktering. Dette vil Skoda UK Motorsport-føreren revansjere i år.

– Det er ikke noe løp på IRC-kalenderen som jeg har kjørt flere ganger enn dette løpet, så jeg kjenner veiene ganske godt. I fjor holdt vi et høyt tempo og kjørte bra, helt til en punktering ødela for oss. Etter seieren i forrige IRC-runde i Romania, har jeg god selvtillit og satser på et godt resultat, sier Andreas.
Skoda har vunnet løpet de siste tre årene, og den regjerende mesteren får selskap av ikke mindre enn 11 andre Fabia S2000-biler. Dette inkluderer blant annet toppførere som Jan Kopecky og Juho Hänninen.

– Barum er et spesielt løp, men vi vet at alle Skoda Fabia er veldig raske, for slik har det vært her hvert år. Og det blir ikke lett for meg å kjempe mot Jan og Juho, men jeg skal i hvertfall gi dem en ordentlig kamp om seieren, sier Andreas.
Årets utgave av Barum Rally Zlim inneholder 15 fartsetapper på totalt 251,62 kilometer over humpete og raske asfaltveier. Serviceparken er lagt til dekkfabrikken til Barum i Otrokovice. Løpet begynner med en spektakulær etappe fredag kveld.
Lørdag fortsetter det med åtte fartsetapper, før det hele avsluttes med seks etapper. Flere av etappene vises direkte på Eurosport, blant annet løpets siste fartsetappe.

Mer om IRC: www.ircseries.com
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com