To punkteringer for Mikkelsen

To punkteringer på samme etappe satte en stopper for en topplassering under IRC-runden i Tsjekkia for Andreas Mikkelsen. I sin Skoda Fabia S2000 tok han til slutt åttendeplass, men han har fortsatt et solid forsprang i mesterskapet.

Juho Hänninen (Skoda Motorsport) vant Barum Rally Zlin, og de første seks plassene ble fylt opp med Skoda Fabia S2000. Seiersseremonien og den siste etappen ble avlyst, i respekt for en tilskuer som omkom etter en ulykke på SS13.

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene leder løpet etter SS4 lørdag, men de hadde store problemer på en etappe som ble kjørt to ganger – og lå på tredjeplass sammenlagt før søndagens avsluttende etapper.

Dessverre ble løpet ødelagt allerede på den første etappen søndag. Den regjerende mesteren kuttet en fortauskant, og punkterte både foran og bak på høyresiden. Han tapte nesten fem minutter på to dekkskift, og raste ned til 10. plass.

Selv om løpet var kjørt med tanke på en topplassering, kjørte han seg opp til en åttendeplass til slutt.
– Det har vært en vanskelig helg med mange vanskelige dekkvalg, som jeg ikke tror noen traff helt med. Jeg satset på et nytt oppsett på bilen før rallyet, og det var kanskje ikke veien å gå. For etter å ha justert dette lørdag kveld, var følelsen bedre søndag. Jeg slet litt der det var vått, men der hvor det var tørt følte jeg meg mer selvsikker og var mye mer konkurransedyktig. Jeg er fornøyd med mye av kjøringen. Teamet gjorde en fantastisk jobb gjennom helgen, og vi fikk med oss noen poeng i sammendraget som kan vise seg å bli meget viktige tilslutt, sier Andreas Mikkelsen.

IRC sammenlagt etter ni runder
1. Andreas Mikkelsen 136
2. Juho Hänninen 93
3. Jan Kopecký 83
4. Sepp Wiegand 53
5. Giandomenico Basso 40
6. Patrik Flodin 28

Mer om IRC: www.ircseries.com
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com