Tre nye Gullratt utdelt

Martin Ellegård, Asgeir Taraldsen og Dennis Hauger er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sine resultater i bilsporten.

 

Rundt 35 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen i Oslo onsdag kveld. Under kvelden kunne tre nye medlemmer innta den eksklusive klubben, og motta sine Gullratt av NBFs president Per Madsen. Det var Martin Ellegård (23) fra Våler i Østfold, Asgeir Taraldsen (41) fra Trondheim samt Dennis Hauger (16) fra Aurskog.

Dennis Hauger, som kjører for NMK Aurskog-Høland, er den nest yngste som noen gang har fått Gullrattet. Hans navnebror Dennis Olsen var 15 år da han fikk utmerkelsen i 2011.
Til tross for sin lave alder har Dennis Hauger oppnådd en rekke gode resultater og ikke minst anerkjennelse internasjonalt. Han fikk fabrikkskontrakt som gokart-fører allerede som 12-åring. De to siste årene har han kjørt formel 4, og 2019-sesongen var fantastisk. Dennis vant det italienske mesterskapet suverent. Han ble rett og slett historisk for ingen har tidligere vært mer suveren i dette mesterskapet enn den 16 år gamle nordmannen. I tillegg endte han på en andreplass i det tyske mesterskapet. Totalt kjørte han 42 finaler i fjor, vant 18 av dem og var på seierspallen i 26.

 

Asgeir Taraldsen, som representerer NMK Melhus, har vært med i toppen av sin klasse i norsk rallycross i en årrekke. I 2019 hadde han full klaff og tok NM-gull både i rallycross og i bakkeløp i klassen supernasjonal inntil 1600 ccm med sin Renault Clio. Totalt har han 14 NM-medaljer i perioden 2004 til 2019.
Martin Ellegård kjører for den driftige klubben KNA Varna og har vært med i gokart i en årrekke. Han har vært på pallen hele 12 ganger i Norgesmesterskap og norgescup. Han tok NM-gull i klassen X30 i 2019 og han vant også X30-cup.

Totalt er det 132 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien, og under utdelingen på onsdag var det en fin blanding av gamle velkjente utøvere som Kjell Gudim, Odd Moseby, Egil Stenshagen, John Haugland og Valter Chr. Jensen, samt og unge utøvere som Dennis Hauger.

De tre som fikk Gullrattet på tirsdag var:
Martin Ellegård, 23 år, KNA Varna
Asgeir Taraldsen, 41 år, NMK Melhus
Dennis Hauger, 16 år, NMK Aurskog-Høland