Turbulent helg for Rustad

Tommy Rustad endte på en sjetteplass i helgens TTA-løp på Tierp Arena. Det ble en turbulent helg for Tommy og hans Volvo.

På fredagens trening satte Rustad beste tid, og gledet seg til en spennende lørdag.
– På lørdagens trening fikk jeg motorproblemer, sier Tommy Rustad. Dette medførte til at vi måtte bytte motor.
Mekanikerne hadde kun en time og 10 minutter til å gjøre dette, og det klarte de.

-Jeg tror nesten de satte verdensrekord i motorbytte! Vi kom 5 minutter for sent ut på kvalifiseringen hvor vi har 20 min til disposisjon.
Motoren virket bra, men girkassa låste seg i 3. gir etter noen få runder, og dermed fikk jeg aldri satt noen god tid. Dette resulterte i at jeg måtte starte sist i racet.
I racet startet Tommy sist som nummer 15. Tommy kjørte en av sesongens beste løp, og endte på en imponerende 6. plass!
Selv med motorbytte, girlåsing og start som siste mann, er Tommy fornøyd.

-Bilen funket veldig bra i løpet, ballansen var nærmest perfekt. Jeg storkoste meg i bilen og tempoet var bra, og jeg føler jeg gjorde mitt beste løp i år, sier Tommy.
Det var Linus Ohlsson som vant løpet foran Fredrik Ekblom og Fredrik Larsson.
Tommy ligger fortsatt på en 9. plass totalt med 36 poeng i mesterskapet.

Volvo sikret seg i helgen Merkemesterskapet og Volvo Polestar Performance sikret seg Team- mesterskapet selv om en runde gjenstår i TTA – Eliteserien i Racing.
Siste løp i TTA – Eliteserien i Racing er 28.-29. september på Gøteborg City Race.