Uheldig Mikkelsen med sterk avslutning

Andreas Mikkelsen var svært uheldig i Rallye Monte-Carlo da han fikk løpet ødelagt med dynamoproblemer. Men 29-åringen slo hardt tilbake på den avsluttende etappen, og fikk med seg tre verdifulle VM-poeng.

 

Nordmannen, som er fabrikkfører for Hyundai Motorsport, gikk offensivt ut før årets sesong og uttalte at målet for 2018 var å bli verdensmester. Derfor var skuffelsen stor da han måtte bryte fredag med en ødelagt dynamo, etter å ha startet Rallye Monte-Carlo på en god måte. Sammen med kartleser Anders Jæger, kjempet de helt i toppen etter de tre første etappene, men fikk dynamoproblemer på vei til den fjerde fartsetappen.

De var tilbake på start lørdag, og det eneste det handlet om da var å sikre seg ekstra VM-poeng på den avsluttende fartsetappen søndag.

– Derfor tok vi et dekkvalg som kun var ideelt for power stage. Jeg synes vi gjorde en god jobb på den etappen, men veien tørket opp for hver bil som kjørte – og det gikk raskere og raskere. I og med at vi var første bil på veien, så var ikke det optimalt for oss. Kjøremessig fungerte det imidlertid bra, og jeg er veldig fornøyd etappen. Det holdt til tredjetid og tre VM-poeng, som er bedre enn null. Jeg lover å komme sterkere tilbake, sier Mikkelsen.

Neste mulighet er VM-runden i Sverige i midten av februar. Til uka skal han testen bilen på snø for første gang, og han tror det blir en positiv opplevelse.

– Jeg liker bilen veldig godt på grus, og det lover bra. For når en bil fungerer bra på grus, så er den som regel det også på snø. Det viste for øvrig også Thierry Neuville i Sverige i fjor. Så utstyret er nok i orden, sier han med en smil.

Sebastien Ogier, som har vunnet VM fem år på rad, åpnet årets sesong med seier i Rallye Monte-Carlo, foran Ott Tanak og Jari-Matti Latvala.

Resultat Rally Monte Carlo

 1. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 4h18’55’’5
 2. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) + 58’’3
 3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 1’52’’0
 4. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 4’43’’1
 5. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 4’53’’8
 6. Evans/Barritt (Ford Fiesta WRC) + 4’54’’8
 7. Lappi/Ferm (Toyota Yaris WRC) + 4’57’’5
 8. Bouffier/Panseri (Ford Fiesta WRC) + 7’39’’5
 9. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 9’06’’7
 10. Kopecky/Dresler (Skoda Fabia R5) + 16’43’’0

 

VM-stillingen

 1. Sébastien Ogier – 26 points
 2. Ott Tänak – 18 points
 3. Jari-Matti Latvala – 17 points
 4. Kris Meeke – 17 points
 5. Thierry Neuville – 14 points
 6. Elfyn Evans – 8 points
 7. Esapekka Lappi – 6 points
 8. Bryan Bouffier – 4 points
 9. Andreas Mikkelsen – 3 points
 10. Craig Breen – 2 points

 

VM-stillingen team

 1. M-Sport Ford WRT – 33 points
 2. Toyota Gazoo Racing – 33 points
 3. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 18 points
 4.  Hyundai WRT – 14 points