Unggutta toppet NM-runden på Grenland

2. NM-runde i rallycross supernasjonal ble kjørt på Grenland Motorsenter. Og det var unggutta som gjorde det best i de fleste klassene denne dagen.

I klasse 1 for 1600-biler var det Knut Øystein Haaland som vant første NM-runde, men han måtte se seg slått av 3 stykker denne dagen. Fjorårets norgesmester Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport gjorde en gjesteopptreden på denne runden. Han satser på EM i år men deltok for å få kjøretrening. Og det var Isaksætre som var best etter innledende omganger foran Martin Kjær fra NMK Grenland og Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad. I finalen var det Kjær som var raskest og vant foran Isaksætre. Andresen lå på fjerdeplass de første rundene men når Haaland gikk i alternativsporet hadde Andresen akkurat nok margin til å passere Haaland. Haaland leder fortsatt NM sammenlagt med Kjær rett bak.

Sivert Svardal fra NMK Konsmo lå på delt andreplass med Daniel Holten (NMK Vikedal) etter første NM-runde i klasse 2 for 2000-biler. Og han viste også denne runden at det ikke var noen tilfeldighet. Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger var best etter innledende omganger og hadde Svardal ved siden av seg i første rekke på start i finalen. 18-åringen fra Konsmo tok starten og gav aldri fra seg ledelsen i denne finalen. Wilsberg kom på 2. plass og Morten Nordbø fra KNA Aust-Agder kjørte inn til 3. plass. Svardal leder nå NM foran Wilsberg og Holten.

2400-klassen var den eneste klassen hvor erfaring gikk foran ungdommelig mot. Tom Atle Sigfridstad fra KNA Solør Motorsport tok starten og ble jaget av Fredrik Ågedal, NMK Konsmo i 2 runder før Ågedal brøt med tekniske problemer. Sigfridstad kjørte fort og uten problemer inn til 1. plass i løpet foran Kenneth Hansen, KNA Varna og Jørgen Syversen, NMK Aremark. Ågedal leder NM med Syversen på 2.plass og Robin Slåttekjær på 3. plass.

Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland ledet NM etter første runde i klasse 4, biler over 2400 ccm. Rett før 2. NM runde fikk han imidlertid problemer med bilen og stod dermed i fare for ikke å få kjørt. Men dette løste seg dagen før NM-runden og i lånt bil stilte han til start på Grenland, med kun håp om å ikke tape for mange NM-poeng i sammendraget. Da først og fremst til Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad. Og Østreng var virkelig i form denne dagen og det gikk virkelig fort på banen. Han var klart best i alle de innledende omgangene foran nettopp Jacobsen som løste utfordringen med lånt bil uten problemer. I finalen ble det veldig jevnt ut fra start og tøft inn i første sving. Østreng fikk en liten dytt på bakskjermen og det ble mye trafikk i svingen. Dermed kunne Jacobsen kjøre innersving og rett opp i tet, en ledelse han holdt til mål. Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen kjørte inn til 2. plass og Østreng kjempet seg opp til pallen. Nå skiller det to poeng mellom Jakobsen og Østreng i NM-sammendraget og spenningen lever i beste velgående. Engesvoll kjørte seg opp til 3. plass i NM, tett fulgt av Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo.

Finalen i Rallycross Juniorcup ble også en innholdsrik affære. Som første NM-runde var det Marius Karlstad fra NMK Gardermoen og Ole Henry Steinsholt som var best etter innledende omganger. Men disse ble begge to stående i finalen. Dermed kom det en 16-åring fra NMK Konsmo, Trond Simen Larsen som kunne kjøre først over mål. Han vant foran Sindre Biksrud, NMK Gol og Mats. W. Marthinsen fra NMK Larvik.

For Supercar-klassen var det 2 NM-runder denne helgen, både lørdag og også søndag når RallyX ble kjørt på Grenland. Thomas Bryntesson, Ola Frøshaug og Stene Johansen fra NMK Trøgstad kjører ikke alle NM-rundene i Supercar, kun de som inngår i RallyX. Men de benyttet sjansen til å få testet banen ved å delta også på lørdag. Og de kjørte inn seg i nevnte rekkefølge inn til de tre plassene på pallen.

Søndag var også Thomas Bryntesson best av de norske etter innledende omganger, men i Semi-finalen ødela han forstilling og stod dermed uten finaleplass. I finalen lå Frøshaug som eneste norske an til en klar 3. plass da også han fikk problemer med forstilling. Han ble allikevel best i NM-sammenheng foran Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo og Stene Johansen.

Resultater fra løpet

Poengstilling i NM

Neste NM-runde Supernasjonal: 7.-8. juli KNA Solør Motorsport, Finnskogbanen.

Neste NM-runde Supercar: 22.-23. september, NMK Gardermoen, Gardermoen Motorpark