Vant fra 15. startspor

stian_paulsen_08_09_14_500.jpgIkke mindre enn utrolig var Stian Paulsens prestasjon i den belgiske Renault Clio Cup på Zolder i går. Fra 15. startspor gikk han frem og vant hele løpet.

Etter litt innkjøringsproblemer i ny klasse og på nye baner tidlig i sesongen, slo 21-åringen fra KNA Indre Ytre Østfold ut i full blomst i forrige runde på Nürburgring. Da vant han begge løpene. På Zolder i helgen slet han på kvalifiseringen, men i finalene ble det seier og 4. plass.

-Det var bare helt rått det som skjedde i den andre finalen. Jeg sa til gutta i teamet at nå får det briste og bære. Her har vi ikke noe å tape, bare alt å vinne. Men at jeg skulle gå frem og vinne fra 15. startspor hadde heller ikke jeg tro på innerst inne, sier Paulsen. Men han var også stor i kjeften overfor en av sine konkurrenter før start.

-Ja, jeg sa til han som hadde 16. startspor at han bare skulle henge på meg så ville han få andreplass i løpet. Men jeg må nok innrømme at det var ment som en fleip.

Stian Paulsen, som driver sin satsing i den belgiske cupen i egen regi med gode kamerater som mekanikere, var på plass på Zolder-banen for å trene allerede på torsdag.

-Treningen gikk for så vidt greit, men vi valgte å endre noen innstillinger på bilen allikevel. Det skulle vise seg å bli nærmest katastrofalt, kan Paulsen fortelle.

Da det var kvalifisering på lørdag var det skiftende vær.

-Det var kaldt og guffent, og også litt regn av og til. Jeg kjente på bilen at vi hadde bommet med oppsettet, og i første kvalifisering endte jeg på 7. plass. Da vi kvalet til andre finale var det enda verre. Da regnet det, og jeg fikk 15. beste tid. Dette gjorde at vi måtte jobbe hele kvelden og til langt på natt for å få bilen mer kjørbra. Heldigvis klarte vi det, forteller Paulsen.

I den første finalen på lørdag kjørte han seg frem fra en 7. startposisjon til 4. plass.

-Jeg hadde absolutt mulighet til å avansere til pallen, men jeg gjorde noen feil under kjøringen. Bremset altfor sent to ganger, og hadde en hårreisende piruett og avkjøring en gang før jeg kom meg inn på banen igjen.

I andre løp bestemte Fredrikstad-gutten seg for å kjøre det remmer og tøy kunne holde. Han ville så langt frem som mulig.

-Jeg hadde en knallstart, og hadde avansert fra 15. til 7. plass allerede på første runde. Deretter fortsatte jeg å plukke konkurrenter runde for runde, og ledelsen tok jeg ikke før det var mindre enn en halv runde igjen av løpet, kan Paulsen fortelle. Han var kun 0,6 sekund foran François Verbist i mål.

Med helgens resultater gikk Stian Paulsen opp på en 2. plass sammenlagt i junior-cupen. Totalt i cupen ligger han på en 4. plass.

Neste løp, som også er årets siste, i den belgiske Renault Clio Cup er på Spa Francorchamps 5. oktober.