Veiby briljerte på asfalt

Det ble overlegen seier til Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson på NM-runden Rally Grimstad i dag, med hele 49,8 sekunder foran neste mann. – I dag har alt gått på skinner, vi har hatt en perfekt dag i bilen, sa Ole-Christian etter målgang.

 

Rally Grimstad er det femte løpet av årets seks NM-runder, og det eneste som kjøres på asfalt. Ole Christian, som kjører en Volkswagen Polo GTI R5, tok ledelsen allerede etter den første fartsprøven og beholdt den helt til mål. – Bilen har fungert helt perfekt i dag, og det har vært som en drøm å kjøre. Vi fikk fort en ledelse, og behøvde derfor ikke å ta noen risiko utover dagen. 

 

Totalt ble det kjørt 8 fartsetapper, alle på super-raske asfaltveier og med snitthastigheter opp mot 130km/t. Ole Christian kjørte inn til raskeste tid på 7 av 8 fartsprøver, men måtte se seg slått av Grøndal med 0,3 sekunder på SS7. Anders Grøndal ble til slutt nummer to. To av dagens fartsetapper ble også sendt live på VG+. – Utrolig gøy å kjøre på asfalt, og det er veldig morsomt å få konkurrere på det underlaget på en NM-runde og å få vist frem litt ordentlig VM-fart her hjemme. Også veldig kult med live-sending, og jeg må berømme arrangøren for ett veldig bra arrangement. Den rundbane-prøva var genialt bra. 

 

Ole Christian, som ledet Rally-NM før denne runden, har nå sikret seg en 17 poengs ledelse før den siste runden kjøres i Hamar-traktene 21. september. – Rally Hedemarken blir neste løp i Norge, nå går jeg for NM-gull!

 

Resultat Rally Grimstad 2019

1 Veiby 36.53,5

2 Grøndal +49,8

3 Larsen +1.27,8

4 Madsen +2.40,2

5 Wiik +2.42,1

Komplette resultater: http://www.sprintrally.no/resultater2/50