Veiby imponerte da han tok NM-sølv

Ole Christian Veiby gjennomførte sitt beste rally på norsk jord da han vant årets siste NM-runde og sikret seg sølv i norgesmesterskapet.

 

– Jeg synes dette var solid fra start til mål. Bortimot en perfekt dag, sier en fornøyd 21-åring.

I sin Skoda Fabia R5, med Stig Rune Skjærmoen i høyrestolen, var han tung på høyrefoten allerede fra første meter – og var klart raskest i NM. Han viste også på Engseth-hoppet at han ga alt. Med et hopp på 47 meter var han lengst av samtlige.

Mads Østberg ble riktignok totalvinner av Rally Hedemarken i en WRC-bil. I og med at det ikke er noen NM-klasse for denne bilen, var ikke Østberg med i kampen om NM-poeng.

– Jeg sa før løpet at planen var å gi full gass, og det gjorde jeg. Vi slo Eyvind Brynhildsen på første fartsetappe, og fortsatte å stjele sekunder stort sett gjennom hele løpet. Vi holdt et bra tempo helt inn. Det er utrolig deilig å dra i land seieren i siste NM-runde. Jeg tror dette er det beste løpet jeg har gjennomført på norsk jord, forteller Ole, som til slutt slo Brynhildsen med nesten 20 sekunder. Brynhildsen sikret seg imidlertid NM-gullet. Ole har deltatt i fem av seks NM-runder i år, og har vært raskere enn Brynhildsen i tre av dem. Ole gratulerer konkurrenten og skryter av tempoet til norgesmesteren.

– Det har vært utrolig moro og god trening for oss å kjøre NM-rundene. For å vinne her hjemme, må vi kjøre like fort som i VM. Nettopp derfor har dette vært så verdifullt for oss. Eyvind er en dyktig sjåfør, som jeg mener holder et bra VM-tempo. Det viste han ikke minst da han kjørte fra oss på Konsmo, sier Ole, som nå retter blikket mot VM-runden i Spania om to uker.

– Selv om sesongen på ingen måte er over for min del ennå, så vil jeg si at vi har tatt store steg i år. Det ble et aldri så lite gjennombrudd med pallplass i VM-runden i Sverige februar og vi har fulgt opp utover i sesongen. Seieren i VM-runden i Polen er så langt et høydepunkt, sier Ole, som ligger godt an til å vinne det asiatiske rallymesterskapet før siste runde i India i november.

– Selv om NM ikke har vært det viktigste for oss i år, så har det som sagt vært veldig moro å kjøre på hjemmebane. Og jeg vil rette en stor takk til gutta som har vært med meg i NM. Dette er de gode, gamle gutta som har vært med meg siden jeg begynte med motorsport, og de har sørget for at bilen har funger perfekt, sier Ole.