Veiby kjører rally-NM

Ole Christian Veiby ligger ikke på latsiden etter at han vant i Malaysia forrige helg. Lørdag står han på startstreken i årets sjette NM-runde, og målet er å vinne.

 

Det er en spennende kamp om topplasseringene i den største klassen for firehjulsdrevne biler i NM før Rally Konsmo lørdag, som er nest siste NM-runde. Etter Aurskog-Høland Rally, hvor Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen ble nummer tre, etter å tapt 25 sekunder på en punktering, klarte Eyvind Brynhildsen å tilrive seg en liten ledelse i sammendraget. Østfoldingen leder med 12 poeng på Ole Christian Veiby som ligger på andreplass. Ned til Frank Tore Larsen på tredjeplass er det ytterligere 13 poeng.

– Med tanke på sammendraget i NM er det Eyvind (Brynhildsen) vi må slå. På Aurskog hadde vi ganske lik fart, og jeg er revansjesugen etter at punkteringen ødela en spennende duell mellom oss, sier Ole.

21-åringen fra Kongsvinger har prestert meget bra denne sesongen, og vist hvorfor Skoda Motorsport valgte å satse på han. Unggutten leder det asiatiske rallymesterskapet etter to seire og en andreplass på de tre første rundene i New Zealand, Australia og Malaysia. I VM sikret han seg sin første seier i WRC 2-klassen da han vant i Polen i månedsskiftet juni/juli.

– Jeg føler at vi har tatt store steg og høstet mye erfaring denne sesongen. Dette skal vi ta med oss til Konsmo, og jeg tror det blir et spennende løp. Målet er å vinne, men det blir ingen lett match. For vi må heller ikke glemme Frank Tore Larsen og Anders Grøndal, som begge er førere som kjører fort. Men med tanke på NM-sammendraget blir det ekstra viktig å slå Eyvind Brynhildsen, sier Ole Christian Veiby.