Veiby signerte fabrikkontrakt med Skoda

Rallytalentet Ole Christian Veiby har fått tidenes julegave på forskudd. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

– Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for muligheten jeg nå får. Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier en smørblid Ole Christian Veiby.

I dag var nordmannen på plass på Skoda Motorsports pressekonferanse i Tsjekkia. Der presenterte den tsjekkiske bilprodusenten sin line-up for 2018, som består av Pontus Tidemand (27), Juuso Nordgren (21) og Kalle Rovanperä (17), i tillegg til Ole Christian.

– Å få fornyet kontrakt er et klart signal på at de er fornøyd med hva jeg har prestert i år, slår Ole Christian fast.

Han fikk på mange måter sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørte han Asian Pasific Rally Championship for Skoda Motorsport. De ble til slutt nummer to i mesterskapet, etter å ha kjempet om tittelen helt til finalerunden. Seieren glapp etter girkasseproblemer i det avsluttende løpet i India.

– Å kjøre Asian Pasific Rally Championship ga meg masse lærdom og nyttige erfaringer. Selv om alle fem løpene var nye for meg, vant jeg i Australia og Malaysia, kom på andreplass i New Zealand og India, samt tredjeplass i Japan, forteller Ole.

Han kjørte også utvalgte VM-runder i WRC2-klassen som privatteam, med en imponerende seier i Polen som høydepunkt. Her slo Ole Christian blant andre teamkamerat i Even Management og Skoda Motorsport, Pontus Tidemand – som for øvrig ble verdensmester i WRC2-klassen i år. Ole og Stig Rune ble belønnet med å kjøre for Skoda Motorsport i VM-runden i Wales, noe som også var en bekreftelse på at tsjekkerne var fornøyd med hva de norske guttene har prestert i år. Neste sesong kan de altså forberede seg på å kjøre flere VM-runder for Skoda Motorsport. En tilsvarende satsing i privat regi ville kostet mange millioner kroner.

– Rally er veldig komplekst og krever mye erfaring for å lykkes på toppnivå. Denne sesongen har jeg vist at jeg kjører fort og er god nok til å vinne løp i WRC2. Derfor er jeg i stand til å kjempe om WRC2-tittelen neste sesong. Samtidig tenker jeg langsiktig og stresser ikke. En medalje i WRC2 bør være innen rekkevidde og kanskje en mer naturlig målsetting, sier Ole Christian.

For Even Management er det en stor annerkjennelse å ha fått frem enda en fører som skal kjøre for er et fabrikkteam i VM.

– Nåløyet for å få fabrikkontrakt i rally er trangt. Jeg tror det er vanskelig for folk å forstå hvor seriøs og hardarbeidene idrettsutøver Ole Christian er. De siste sesongene har han utviklet seg enormt, og det han har prestert i år er vi utrolig stolte av. Å signere fabrikkontrakt med Skoda Motorsport er noe vi har jobbet knallhardt og målbevisst mot i flere år, og vi er selvsagt veldig glade for muligheten dette gir. Hvis vi ser på historien, så har både Andreas Mikkelsen og Esapekka Lappi tidligere vært i Skoda-stallen, og begge er nå to av verdens fremste rallyførere med vinnermuligheter i VM, sier Roy Snellingen, sportssjef i Even Management.

Med nysignert Skoda-kontrakt er Ole Christian, sammen med Andreas Mikkelsen i Even Management og Hyundai Motorsport, Norges eneste fabrikkfører i rally.

– Det er utrolig motiverende at ett av verdens mest erfarne rallyteam har tro på at jeg er den rette for dem. Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang med 2018-sesongen, sier han med et smil.

Skoda Motorsport kan for øvrig se tilbake på den mest suksessfulle rallysesongen i sin 116 år lange historie. I tillegg til Pontus Tidemand sin WRC2-tittel, sikret Skoda seg også hele 14 nasjonale rallytitler i 2017.

 

 

Ole Christian VEIBY –  FAKTA

Født:                          17. juni 1996

Team:                        Skoda Motorsport / Even Management

Bil:                              Skoda Fabia R5

Kartleser:                  Stig Rune Skjærmoen

Første VM start:        Rally Spania 2014

Totalt VM start:        25 (Inkludert Wales Rally GB 2017)

2015:                         2. plass totalt Junior VM

2016:                         Vinner WRC3 Rallye Monte-Carlo, Vinner JWRC Rally Finland

2017:                         Asian Pacific Rally Championship (APRC) med Skoda Motorsport

APRC 2. plass New Zealand

APRC Seier Australia

APRC Seier Malaysia

APRC 3. Plass Japan

APRC 2. Plass India

WRC2 Seier i Polen