Veiby tapte sekundthriller

Ole Christian Veiby sørget for at Rally Konsmo ble et sekunddrama uten om det vanlige. Dessverre måtte han til slutt gi tapt med 1,4 sekunder mot Eyvind Brynhildsen.

 

Unggutten fra Kongsvinger, med Stig Rune Skjærmoen som kartleser, hadde som mål å knipe innpå Eyvind Brynhildsen i NM-sammendraget. 21-åringen fra Kongsvinger lå på andreplass sammenlagt, 12 poeng bak Brynhildsen før de to siste NM-rundene. Ambisjonene før Rally Konsmo var å vinne. Men allerede fra start så det ut som om NM-lederen var på god vei til å feste et enda hardere grep om NM-gullet.

– Jeg fikk ikke helt den gode følelsen på de første etappene før service. Det regnet kraftig og var veldig glatt. Jeg fant ikke tryggheten som gjorde at jeg kunne pushe like hardt som jeg ønsket, forteller han.

Men etter service hadde forholdene endret seg noe. Det regnet fortsatt ganske betydelig, men med oppkjørte veier fikk Ole Christian Veiby en bedre følelse i bilen. Likevel så det ut til at Brynhildsen var på ferd mot en suveren seier i sesongens nest siste NM-runde da to etapper gjensto.

Men Ole Christian Veiby ville ikke gi seg uten sverdslag. Han sørget for at 13,6 sekunders forsprang hadde krympet til kun 0,7 sekunder før den siste etappen.

– Det er mye lettere å pushe når du føler deg trygg. Likevel skjønte jeg før de to siste etappene at det ville bli vanskelig. Men jeg ga det en sjanse, og ble litt overrasket da jeg forsto at det kun sto om tideler før den siste etappen, sier Ole.

Begge førerne ga alt for å hente hjem seieren på den avsluttende etappen, noe førerne som kom etter dem kunne bekrefte. De så at både Veiby og Brynhildsen hadde brukt hele veien – og vel så det. Til slutt skilte det kun 1,4 sekunder i Ole Christian Veibys disfavør. Dette la han muligens igjen i grøfta etter å ha satset litt for hardt på den siste etappen.

– Vi var en tur i grøfta og tapte litt på det. Vi ga i hvert fall alt på slutten, og jeg føler ikke at vi kunne gjort så mye mer. Noen ganger må man bare bite i det sure eplet og innse at det ikke holdt. Jeg har egentlig aldri helt fått det til på sørlandsveiene, men løpet i dag føler jeg likevel var noen steg i riktig retning, sier han.