Verdifull test av digitale bud

Til tross for at det ble mye problematikk rundt Budgivningen på NMK Nore og Uvdal sitt løp søndag, eller kanskje nettopp av den grunn, ble dette en verdifull test av programmet.

Det rettes derfor en stor takk til NMK Nore og Uvdal som ønsket å teste programmet og de kan på ingen måte klandres for problemene som oppstod.

Under lørdagens budgivning var det kun små utfordringer rundt budgivningen, hvor man blant annet fant enkelte ting man ville forbedre etter å ha prøvd det i praksis.

Det var først på søndag, da det ble mye bud, at de store utfordringene kom. Utfordringer man ikke hadde sett i tester på forhånd og som man ikke ville ha sett dersom dette hadde blitt testet på et løp med lite bud. Derfor var søndagens erfaring veldig verdifull. Problemet var kapasitetsproblemer på serveren. Når den store mengden kom, brukte serveren veldig lang tid. Dette har ikke blitt oppdaget fordi man ikke har hatt denne mengden i en testfase. Dette må løses frem mot neste løp hvor systemet skal brukes.

Andre ting som skal på plass:

  • Antall bud pr. bil
  • Man ønsker ikke at det skal gå ut melding til vinner av bilen før budrunden er gjennomført av arrangør. Dette for å forhindre kaos i overlevering av biler og betaling.

Bilcrosseksjonen ønsker også å se på muligheter for andre betalingsløsninger av budgebyr.

Spørsmål og svar:

Hvordan utføres trekkingen?

Det er systemet som trekker alle bilene når budtiden er over. Dette gjøres ved at den som betjener systemet velger den kommandoen i systemet. Alle bilene trekkes samtidig.

Dersom en ikke kan betale for bilen, kan man gå inn og trekke den spesifikke bilen på nytt.

Får man vite hvem som har lagt inn bud på de ulike biler?

Nei. Dette er ikke nødvendig informasjon. Alle som legger inn bud skal få bekreftelse på sine bud.

Hvordan inkluderes de som legger inn manuelle bud?

Arrangør legger inn hvert enkelt bud i systemet. Budgiver får bekreftelse på SMS. Det er den som legger inn bud sitt ansvar å ha mulighet for å motta bekreftelse.

Hvordan kunngjøres vinneren av hver enkelt bil?

Arrangør avholder en seanse hvor hver enkelt bil blir lest opp, antall bud og hvem som har fått bilen. Selger og kjøper møter da opp som tidligere praktisert og ordner med betaling.

 

Nettsiden for digitale bud i bilcross :  https://www.bcbud.no/

 

Les også: